Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Tak, ale to nie to samo - rzymskokatolicy to przecież nie herezjanci Husyccy.
Dlatego też odpowiedniejsze niż "chrześcijanie" jest właśnie katolicyzm, Kościół, rzymscy katolicy itp.
PS. Heretycy, nie herezjanci
_________________ I znowu polski rycerz dumnie
podejmie złotą rękawicę.
Widziałem ją w blaszanej trumnie,
gdzie wróg rozbitą miał przyłbicę.
Gustaw Kodrąb 1941
Gra w: Sh+SHC
Wysłany: 2 Kwiecień 11, 16:45
Nom, rzeczywiscie, z tym Chrzescijanstwem palnalem, ale chyba kazdy wiedzial co mam na mysli, nie? Pierwsze opowiadanko do pierwszego aktu juz se robi(tylko ktos bedzie musial powstawiac ogonki i kreseczki, jesli takowe funkcjonuja w Twierdzy).
_________________ One, two Freedy's comming for you... Three, four better lock your door... Five, six grab a crucifix... Seven, eight better stay up late... Nine, ten never sleep again...
Nie chodzi czy z modkiem czy nie z modkiem, ale obawiam się, że "herezjanci" nie wytrzymają jednak starcia ze słownikiem
_________________ I znowu polski rycerz dumnie
podejmie złotą rękawicę.
Widziałem ją w blaszanej trumnie,
gdzie wróg rozbitą miał przyłbicę.
Gustaw Kodrąb 1941
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader
Wysłany: 2 Kwiecień 11, 19:17
Kacper napisał/a:
Przecież husyci też zaliczali się do chrześcijan...
"Tylko katolicy mogą być prawdziwymi chrześcijanami." - Pius VI
Heretycy to jedyna dopuszczalna norma - Kacper ma 100% racji. Są pewne zasady słowotwórstwa i musimy się ich trzymać.
_________________ "Crux - półmityczna legenda forum" - Siwy
"...na dłuższą metę nie opłaca się ufać żadnym politykom, zaś w krótkiej perspektywie co najwyżej tym, którzy nie mają nic do stracenia (a póki Crux nie założy nam jakiejś nowej Żelaznej Gwardii, o tych ostatnich możemy tylko pomarzyć)" - Lord Smerf
Gra w: SH1 HD, SHC HD, SH2
Wysłany: 4 Kwiecień 11, 13:07
Chciałbym poinformować, że nie wstawię mapy na forum, gdyż dosłownie rozpie...... mi się komputer. Gram w SH2 i nagle się wyłącza. Myślałem, że to korki, ale wszystkie inne urządzenia elektryczne w domu jak działały, tak działają. Zasilanie ma, ale się nie włącza. Nie wiem czemu.
Ten post piszę z laptopa a tu nawet Twierdza chyba nie wejdzie.
Czyli dołączam do tych co nie mają SH1 i się lenią. Przynajmniej mogę was poganiać ;P .
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 4 Kwiecień 11, 18:27
Hmm, może spaliłeś kartę graficzną lub rozwalił ci się zasilać. Daj szybko komputer do sprawdzonego serwisu. No cóż, biorę team na swoje barki. No cóż, pisanie artykułów, strategiczne zamysły w CP, team a do tego egzamin. Nieźle się namacham Niech łowca jak najszybciej wyśle mi opowiastkę. postaram się dać pierwszą misję w sobotę. I tu pytanie do ponceriusza: czy w tym temacie, w pierwszym poście są wszystkie aktualne wersje?
Wysłany: 5 Kwiecień 11, 08:17
wojownik123 napisał/a:
czy w tym temacie, w pierwszym poście są wszystkie aktualne wersje?
Tak mi się wydaje. Wrzucałem je ze swojego komputera (oprócz tej pierwszej) i ich wcześniej nie zmieniałem.
Odkurzyłem z tyłu komputer i już działa. Wcześniej już się tak rozwalał, ale musiałem trochę pomyśleć zanim sobie przypomniałem. Pewnie jakiś wiatraczek się nie mógł ruszać z powodu kurzu.
Czyli właściwie już wszystko ok. Co nie oznacza, że to ja muszę wystawić . Może kto pierwszy ten lepszy ;P .
Wysłany: 25 Kwiecień 11, 10:59
Zrobię Pragę (Misja "Bunt"). W czwartek zdejmują mi szynę, postaram się zrobic mapę przez weekend, a w następnym dopracować (czyli będzie tak za 2 tygodnie). Jeśli możecie, Ponceriusz i Threeth, to pozmienajcie kolory wojsk w rodziale II (nie działa mi HEdit) tak, abyśmy grali pomarańczowymi a wrogowie byliby niebiescy.
Wysłany: 1 Maj 11, 16:53
To nadzieja w ponceriuszu . Jeśli możesz, ponc, to pozmieniaj te kolorki. Aktualnie moja mapa (Praga) jest robiona w dość żółwim tępie, gdyż uważam na szczegółki. Zrobioną mam Wełtawę i 2 z 3 mostów. Jeśli mielibyście jakies do mnie porady, to piszcie, ta mapa jest bardzo ważna.
Wysłany: 2 Maj 11, 08:50
To wyślij mi mapy w których mam zmienić kolorki, może od razu wstawię je do pierwszego posta. A za Tabor może jutro, albo dzisiaj wieczorem się wezmę, niewiele tam trzeba dokończyć, ale są to pracochłonne rzeczy, jak ustawianie inwazji, itp.
Wysłany: 5 Maj 11, 18:14
Niestety mi tez HEdit przestał działać i na razie tego nie zrobię.
Ściągnąłem wersję 3.2, czy jakoś tak, ale jak otwieram plik to jest raport o błędach.
Spróbuję gdzieś jeszcze ten program odnaleźć, ale raczej nie będę pierwszym, któremu się to nie uda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum