Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Nikomu z Was nie trzeba chyba wyjaśniać, że przy obecnym stanie nie ukończymy żadnej kampanii. Za każdym razem ktoś/coś nawala, więc chyba najlepiej będzie opracować mniej zawodną strategię planowanie/robienia/wstawiania map. Proponuję mianowicie:
-znowu wyrzucić nieaktywnych; nie prowadzić od razu nowego naboru, znajdą się po drodze, lepsi niż uzyskalibyśmy na szybko
-zawiesić tworzenie "Wojen husyckich" - za dużo misji, i tak nie damy naraz rady
-przejść na kampanie z wymyśloną fabułą, misje których będą tworzone na bieżąco i wstawiane od razu po przetestowaniu przez 2 testerów
-potrzebujemy "historyka" na jak najwyższym poziomie, najlepiej kogoś, kto ma doświadczenie w pisaniu wykraczające poza szkolne wypracowania. Wiem, że trudno będzie kogoś takiego znaleźć, jednak to pociągnęłoby całe prace mocno do przodu.
To na tyle z moich propozycji. Poza tym można wstawiać wersje po angielsku na odpowiednią stronę(nie wiem, czy teraz najlepiej publikować takie rzeczy na strongholdheaven, może na firefly forums, a może jeszcze gdzie indziej) - ja mógłbym tłumaczyć całość, tylko nie jestem w temacie i nie wiem, czy warto.
Gra w: SHC
Wysłany: 3 Lipiec 11, 09:52
Hmm...niezły pomysł. Ja sam nie należę do aktywnych ale uważam, że ta Reorganizacja jest potrzebna.Lord Smerf, Na początku masz racje z tymi kampaniami...i jedynym problemem tak jak napisałeś będzie znalezienie historyka.
_________________ Get ready for a nuclear attack. Thousands of tears shed, suffering and pain!
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 3 Lipiec 11, 15:41
Tylko, że pewnie trzeba będzie przejść na SH:C, gdyż tam jest więcej graczy. Z drugiej strony, mam wersję 1.2, więc tylko mała ilość graczy będzie w stanie zagrać w te mapy. A jak pewnie wiecie, ja robię map najwięcej [inni wrzucają tylko sporadycznie; przykład- Wojny husyckie, gdzie ja wystawiłem map 4,a inni po 1].
No nie wiem, postaram się zdobyć jakoś krzyżowca v1.1, a jak mi się nie uda, to mogę pomagać tworzeniem fabuły.
No dobra, powiedzmy, że będziemy wydawać mapy pojedynczo, zaś fabuła będzie wymyślana na bieżąco.
Ja mam pewną propozycję odnośnie fabuły. Graliście w Assassin's Creed(w którąkolwiek część)? Myślę, że stworzenie historii kolejnego z "Test Subject'ów" odkrywającego fragmenty wspomnień(którymi de facto byłyby misje) wypełniające białe plamy w życiorysie jakiejś postaci historycznej, nie jest takim złym pomysłem. Przydałaby się oczywiście fachowa wiedza na temat właśnie takiej persony.
Co o tym sądzicie? Jakie są Wasze pomysły?
Wysłany: 5 Lipiec 11, 10:53
No cóż, już zamieniłem sobie wersję z 1.2 na 1.1, więc mapy będę mógł robić.
Co do pomysłu... Wydaje się być ciekawy, ale ja nie grałem w Assasin's Creed i nie mogę się dokładnie na temat wypowiedzieć, chociaż trochę wiedzy z tejże dziedziny mam. Myślisz raczej o pierwszym assasynie w starożytności czy o tym we Włoszech?
Dodam, że teraz sam będę tworzyć misje-kampanie do SH:C, ale jeśli wystartuje kampania z teamu, będę chętnie pomagać.
Myślisz raczej o pierwszym assasynie w starożytności czy o tym we Włoszech?
Po pierwsze, Altair nie był ze starożytności. A po drugie, nie chodzi mi o żadnego z nich - raczej o jakiegoś władcę, który odnosił gdzieś sukcesy i miał zajadłych wrogów, z którymi byśmy walczyli. Tak, jak w uniwersum AC, walka Asasynów z Templariuszami.
Wysłany: 5 Lipiec 11, 17:51
Hmm, to mi się podoba. Może napisz coś więcej? Jestem ciekawy .
Mam jeszcze pomysł. Niektórzy mogą buczeć że się lenimy, że porzucamy kampanie, itp, itd. Można by utworzyć Map Pack z map, które przez nas stworzyliśmy, i go udostępnić.
Hmm, to mi się podoba. Może napisz coś więcej? Jestem ciekawy .
Jeśli rzeczywiście zajmiemy się kampanią tego typu, trzeba będzie:
1)Znaleźć odpowiednią postać(lepiej, żeby była mało znana, owiana tajemnicą); będzie ona przodkiem kogoś z naszych czasów. Głównie na tym etapie planowania będziemy potrzebować pomocy historyków.
2)Wymyślić trochę fabuły na początek. Jestem w stanie to zrobić; wszystko będzie opowiadane w formie wspomnień tego człowieka, który ma swojego średniowiecznego(?) przodka. A wszystko może się kręcić wokół pewnych artefaktów, też z uniwersum AC.
3)Zacząć robić mapy. Ważne, żeby były cechy wyróżniające daną mapę, wiążące ją z fabułą.
Co do Map Packa - chodzi Ci o wzięcie wszystkich map, które do tej pory zrobiliśmy, z obu kampanii, zapakowanie i zuploadowanie?
Ja będę dostępny do 15 lipca, a potem dopiero 25; prosiłbym tedy, aby do 15 lipca wszyscy zadeklarowali, czy zamierzają brać jeszcze udział w całym projekcie. Jeśli zdecydujemy się na wydanie map packa, dobrze by było, żeby mapmakerzy wysłali mi do 25 lipca działające linki do swoich prac(chodzi o wszystko, co dotychczas zrobiliśmy jako team; zarówno Podboje Aleksandra, jak i Wojny Husyckie).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum