Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 11 Czerwiec 10, 20:25 [problem z misją] 11
Witam!
Utknąłem w 11. misji. Staram się produkować pałkarzy od samego początku. Jednak po kolejnych atakach wroga, do ostatecznej bitwy prawie nic z mojej armii nie zostaje.
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 12 Czerwiec 10, 04:54
To ta misja, gdzie atakuje nas po raz pierwszy wilk?? Jeśli tak to musisz produkować dużo kuszników i postawić trochę chatek drwala poza murem, daleko od siebiebie w 2-budynkowych grupkach. Gdy wróg będzie chodzić i je rozwalać, twoi kusznicy i łucznicy będą ostrzeliwać wroga. Gdy wrów przedrze się przez mury, ustaw wojska na siedzibie tak aby wszyscy pałkarze bili w wchodzącego na siedzibe wroga.
Gra w: SH1, SHC, SH2
Wysłany: 12 Czerwiec 10, 07:39
Masz Twierdze Warchest??? Jeśli tak to wejdź w Start potem FireFly Studios Twierdza (Warchest) i tam masz poradnik postępuj zgodnie z instrukcjami zawartymi w poradniku i przejdziesz.
Pozdrawiam Alexander I
P.S Ważne jest miejsce gdzie postawisz zamek (siedzibę)
Ja Ci podam mój sposób na poziom bardzo trudny bez straty żołnierza. Pierwsze dwa screeny przedstawia jak wyglądał mój zamek przed pierwszym atakiem.
Teraz opis co i jak budować wg. mnie:
Siedzibę stawiamy koło wzgórza. Ułatwi to nam obronę i ogrodzenie naszego zamku. Po pierwsze oczywiście budujemy ~7 chatek drwali przy skupiskach drzew na cyplu i koło siedziby. Stawiamy jedną chatkę oraz dwie farmy pszenicy. W następnej kolejności stawiamy zbrojownię oraz zaraz obok warsztat łuczniczy. Następnie budujemy młyn oraz kilka (w moim przypadku 6) piekarni. Pozwoli nam to na zwiększenie racji żywnościowych i zwiększenie podatków. Dostawiamy kolejne warsztaty łucznicze i w międzyczasie ogradzamy nasz zameczek. Ważne jest żeby nie zostawić żadnej luki w murze i zdążyć przed pierwszym atakiem (na niższych poziomach myślę nie trzeba tego tak szybko robić) Szkolimy łuczników. Misję (tak jak praktycznie każdą inną) można przejść przy pomocy jednostek strzelających. Nie bawimy się w pałkarzy czy włóczników. Stawiamy kamieniołom (lub ile chcemy ) i woły. Teraz czekamy tylko na nadejście wroga i bronimy się przed nim. Gdy po raz pierwszy pokonamy wojowników wilka zaczynamy produkcję kuszy w posiadanych warsztatach łuczniczych (miałem ich 6) i pancerzy. Stawiamy 1-2 zagrody bydła, 3 warsztaty garbarskie. Jeśli mamy kamień możemy zamienić palisadę na kamienny mur i wieże. Cały czas szkolimy wojsko.
to bardzo łatwe!(wiem że już rozwiązany problem ale chcę powiedzieć jak to zrobiłem...)
postawiłem siedzibę obok znaku na lewo (koło większego skupiska drzew przy początkowym widoku)postawiłem palisadę i wieże potem jedzenie i chatki drwali...potem 1 atak i 1 zbrojny...zabliłem go łukami...potem dostałem przepis na kuszę i łatwo poszło
PS.żeby zbrojni nie szturmowali bramy robimy daleko dziurę w murze i oni idą i zanim dojdą to ich zabijesz łukami a jak nie to masz włóczników
_________________ Wywalam z tego forum z żalem...żegnajcie i przepraszam za spam itd. nie będę się mścił spamem na ludziach którzy mają rację popiszę tu jeszcze i poczekam na bana...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum