ZalogujRejestracjaSzukaj U�ytkownicy MedaleZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo�ciGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij

Poprzedni temat «» Następny temat
Edytor map w SHL
Autor Wiadomość
clon 
Wędrowiec

Gra w: SHL
Medale: Brak

Wysłany: 19 Sierpień 10, 17:29   Edytor map w SHL

Dziś postanowiłem stworzyć swoją pierwszą mapkę "misyjną" w SHL.

Mam pewien problem... Zbudowałem zamek, postawiłem różne budynki, wojsko i chcę by tym zamkiem kierował komputer, a ja muszę podbić ten zamek bez swojego na mapie (czyli mam swoje ograniczone wojsko i muszę nim atakować). Komputer co prawda kieruje wioską, ale od razu gdy odpalam misję wyświetla mi się "Porażka", a nie zdążyłem nawet nic zrobić. Tak jakby lord mi umarł, ale przecież postawiłem lorda i jego ofensywę blisko zamku. Czy da się w ogóle zrobić tak, jak napisałem? W tym całym wyznaczaniu stron zaznaczyłem zgodnie z kolorami wojsk kolory wroga i mnie jako Król Artur. Nie mam pojęcia o co chodzi...

Po drugie.. prosiłbym o linka do jakiegoś szczegółowego poradnika dot. edytora map w SHL. Może być po angielsku... Nie umiałem znaleźć takowego.

Hunter 
Ciężkozbrojny

Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader

Wysłany: 20 Sierpień 10, 08:33   

http://www.speedyshare.co...by_wojownik.rar

Edytor w SHL jest bardziej skomplikowany od tych w Deluxie i Krzyżowcu, więc się nie będę rozpisywał. Kiedyś z nudów zrobiłem mini kampę do SHL, do której link jest powyżej. Jest tam jedna misja gdzie atakujemy zamek, wejdź tam w opcje i porównaj to ze swoją mapą, zobaczysz, co pominąłeś.

pozdro, wojownik

clon 
Wędrowiec

Gra w: SHL

Wysłany: 20 Sierpień 10, 15:58   

Okej, już mam... Pomogło ustawienie "człowieka" na liście jako pierwszego, nie wiem na czym to polega, ważne że działa :D

Odpowiedz do tematu