Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Tak jak w temacie. Mój ulubiony edytor to edytor Twierdzy Krzyżowiec. Różne rodzaje trawy pomagają urozmaicić mapy, bo tak to tylko by była kompletna pustka. Edytor jedynki też jest fajny, lecz tutaj wadą jest mało rodzajów podłoża.
Edytor Twierdzy 2 jest według mnie kiepski. Trudno tam cokolwiek zrobić. Największą wadą jest to, że nic się nie rusza.
W Twierdzę Legendy nie grałem, więc nie wiem jaki jest tam edytor (Jeśli nie ma to proszę moderatora o usunięcie tej opcji ankiety).
Twierdza krzyżowiec a najfajniejszy edytor jak dla mnie.Jest trochę zwierząt i innych obiektów naturalnych.Fakt w 1 też jest ale jak dla mnie jest SH:C.
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader, SC Extreme
Wysłany: 3 Marzec 10, 16:13
Najwięcej mapek robię na SH:C, zżyłem się już z tym edytorem. Myślę jednak, że SH1 nie jest gorszy, bo ma kilka fajnych opcji i (jak powiedział Threeth) masę ciekawych sztuczek można na nim zrobić ;]. Te dwa programy do tworzenia misji uważam za najlepsze .
Gra w: różne takie...
Wiek: 28 Posty: 505 Skąd: I tak nie trafisz... Medale: Brak
Wysłany: 3 Marzec 10, 17:38
SH ze względu na możliwość zrobienia wielu ciekawych tricków (np. jak to napisał Treeth, śnieg), może atakować kilka kolorów wojsk (a nie jak w SHC pomarańczowy i żółty) bez użycia Hexa, można zrobić ładniejszy krajobraz, jest coś takiego jak "wiadomości", i daje więcej możliwości zrobienia map - w SHC to zwykle wyprawy krzyżowe się robi, a w SH różne historie różnych krajów Europy.
_________________ „-Ja was uczę nadczłowieka. Człowiek jest czemś, co pokonane być powinne. Cóżeście uczynili, aby go pokonać? Wszystkie istoty stworzyły coś ponad siebie; chcecie być odpływem tej wielkiej fali i raczej do zwierzęcia wrócić, niźli człowieka pokonać? […] Patrzcie, ja wam wskazuję nadczłowieka! […] Gdzież jest ten piorun, który by was liznął swym językiem? Gdzież jest ten obłęd, który by wam zaszczepić należało? Patrzcie, ja was uczę nadczłowieka. On jest tym piorunem, on jest tym obłędem!”
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum