Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 17 Styczeń 10, 19:30 [mapa] SH - Równina Pająka i SH:C - Nowa Szansa
Równina Pająka
Stronghold 1. My się bronimy a atakują nas Wieprz i Wilk. Naszym zadaniem jest jedynie podpalanie smoły. Mój przemyślany zamek, pomimo niewielu żołnierzy go broniących, a atakujących około dziesięciu tysięcy, jest nie do zdobycia
Ładna i ciekawa mapa mojego autorstwa do SH:C. Dość mała przez co szybko starcia się mają okazję zdarzyć. Dla 3 graczy Każdy ma inną pozycję, każda ma swoje plusy. Zapraszam do pobierania i oceniania!
Wg mnie pierwsza mapa jest mało realistyczna Te wzniesienia są takie kanciate ;p Daj tam troche kamieni i krzaków...
Mapa nr dwa
Dopracowałbym troche tą rzekę ;p Reszta w mapie ogólna;p
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Zły krajobraz, nierealistyczne formy przyrodnicze, czegoś takiego nie byłoby w naturze. Drzewa porozrzucane w pozbawiony logiki sposób, oazy jednostopniowe. Źle ustawione rzeki.
Jest to oczywiście tylko moje zdanie, proszę jedynie o niewyskakiwanie z Caps Lockiem.
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader
Wysłany: 18 Styczeń 10, 13:33
Co do krajobrazu obu map to w pełni zgadzam się ze słowami Lorda Smerfa: mało realistyczny. Jeśli chodzi o misję pierwszą to gdy wygrywamy oblężenie gra toczy się dalej (brak postawionych celów misji). Dopiero gdy doprawi się to w edytorze pojawia się ekran zwycięstwa. Jedynym zastrzeżeniem do mapy drugiej to niewielki rozmiar (da się na niej grać tylko z przeciwnikami budującymi małe zamki). Kiedy chciałem zagrać z Wezyrem on nie mógł postawić bramy i błyskawicznie go pokonałem.
Mapka "Nowa szansa" - Straaaaaasznie mała. Tam nic nie można zbudować . Wielki minus . Krajobraz jest nawet, nawet - nie odrzuca, ale IMO jest za mało szczegółów, a to jest mała mapka, więc nie powinno z tym być problemu. Za mało drzew moim zdaniem (nie tyle, że nierealistycznie, co po prostu będzie ciężko).
Ogólnie krajobraz w porządku, choć mógłby być trochę lepszy, ale mapa do gry się nie nadaje - za mała .
Zrobiłem ją raczej pod multi z kolegami, więc się nie zastanawiałem nad tym czy komp będzie mógł się rozbudować czy nie. Niestety SI w twierdzy jest na niskim poziomie
A w Równinie pająka raczej chodziło mi o sam zamek Dopiero po komentarzach, na starej wersji forum, poprawiłem krajobraz. Tak więc proszę raczej o ocenę zamku (zrobionego pod naiwność komputera, ale też graczy ;P Ale ci w tą mapę nie zagrają)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum