Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: Stronghold 1
Wysłany: 27 Styczeń 10, 17:49 [pomysły] Pomysł na kampanię
Mam zamiar zrobić serię, zawierać będzie około 3-4 map. Seria będzie nawiązywać do Władcy Pierścieni. Będzie można grać armią Isengardu (uruk-hai) czyli stanie się po stronie zła. Mapy jakie chcę stworzyć to m. in. Obrona Isengardu oraz Oblężenie Helmowego Jaru. Tę kampanię chcę stworzyć jak najlepiej ( zmienię kolor jednostek swoich jak i wroga, postaram się jak najlepiej odwzorować miejsca pokazane w filmie jak i opisane w książce).
Mam tylko pytanie: czy będzie zainteresowanie taką kampanią, bo nie wiem czy opłaca mi się ją tworzyć?
Na samym forum zainteresowanie na pewno nie będzie ogromne, sporo osób już tutaj nie gra w SH czy SH C (np. ja ). Jednak gdyby kampania była bardzo dobra, można ją dać na stronę, co na pewno zwiekszy zainteresowanie - myślę, że sporo osób odwiedzających stronę nie jest zarejestrowanych na forum. Dodatkowo dodanie jej na stronghold.heavengames.com też może dobrze wpłynąć na zainteresowanie. Poza tym IMO można taką kampanię zrobić choćby dla siebie i własnej satysfakcji .
Po pierwsze Sh 1 i Władca pierścieni? Hmmm, a tak szeryf99 próbował taką zrobić... Okazało się, że trudno było połączyć krajobrazy z SH1 i ten z Władcy P.
Po drugie nie ma wielu podobnych jednostek np choćby samych orków... Żeby myśleć o wrzuceniu na strone musi to być zrobione dobrze, to się chyba nie uda w SH1
Jak dla mnie to nie wypali przykro mi...
P.S. To tylko moje zdanie i każdy może się mylić
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Wysłany: 28 Styczeń 10, 12:33
Według mnie problemu z krajobrazem nie będzie. kampanie wrzucę na heaven, będzie większe zainteresowanie. Co do jednostek to za orków mogliby robić pałkarze, kusznicy i np. pikinierzy, jednostki Rohanu to oczywiście rycerze na koniach i łucznicy.
Gra w: SH1,SHC
Wysłany: 29 Styczeń 10, 14:46
Ja bardzo chętnie zagram, sam robie kampanię do S1. Co do krajobrazu i jednostek.. krajobraz jak najbardziej można dobrze wykonać, ale problemem jest to, że armia Isengardu nie składała się z ludzi. Nic innego tylko bierz się do roboty
Wysłany: 29 Styczeń 10, 16:53
Przedstawiam wam 1 misję ,,Brody na Isenie" (nieoficjalna). Prawdziwa kampania pojawi się na heaven. Napiszcie co mam poprawić w krajobrazie i w rozgrywce.
Mapa wg mnie trudna ;D
Wysłany: 3 Sierpień 10, 11:41
Przedwczoraj siedziałem w domu, bo na polu nie dało się wytrzymać z gorąca i w ciągu kilku godzin zrobiłem Isengard Może zamiast tej http://strongholdnet.gry-...opic.php?t=1603 kampanii najpierw zrobiłbym tą, gdyż do tamtej nie mam głowy , a tą z chęcią bym stworzył.
Ujawnię wam malutki kawałek mapy, żeby nie było że kłamie
Prawdopodobnie najlepszą mapą tej kampanii będzie oblężenie Helmowego Jaru. Na Heaven nie znalazłem jeszcze mapy, gdzie gracz atakuje tą twierdzę.
1.jpg Jest to tama zrobiona przez Sarumana, aby wysuszyć jezioro w Isengardzie i poprowadzić rzekę obok fortecy.
Gra w: czasami zrobię mapę na konkurs (SH/ SHC),
Wysłany: 3 Sierpień 10, 11:44
No no, dobrze. Tylko dobrze by było jak byś skończył poprzednią (kiedykolwiek). LOTR się ostatnio popularny widzę robi, może i ja coś z Władcy sklecę XD
Wysłany: 3 Sierpień 10, 18:02
Mapy, które jak narazie będą w tej także niewielkiej kampanii to
-Isengard (przygotowania do wojny, będzie to misja ekonomiczna, oczywiście będą atakować niewielkie wrogie oddziały)
-Bitwa u Brodów na Isenie (po prostu Bitwa przy rzece)
- Oblężenie Helmowego Jaru ( atakujemy wspaniałą twierdzę)
Jeśli ktoś ma pomysł na jakąś mapę, niech pisze, bo trzy mapy to trochę za mało.
Gra w: SH1,SH:C,extreme
Wysłany: 3 Sierpień 10, 19:27
Minas tirith zrobili,w spaniałym modzie stronghold LOTR.Sam to mam.Oto strona: http://stronghold.heavengames.com/coer/lotrpack
Przemusio,walnąłeś potężną gafę za co czeka Cię kara zbudowania wieży z kamienia.
Ostatnio zmieniony przez Persil 3 Sierpień 10, 19:30, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum