Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
P.S. Wiek ktoś może co to za muzyka, którą dali jako podkład w tym pierwszym linku?
P.P.S. Słyszałem taką teorię: Kosmici przylecieli na ziemie i zostawili nas na niej, aby obserwować jak będziemy żyć, rozwijać się itp itd. My jesteśmy wynikiem ich eksperymentów, a teraz tak jakby "królikami doświadczalnymi". Zostawili nas na ziemi bez niczego...
Te filmy wyglądają bardzo realistycznie,we wszystkich filmach było widać nagłe zniknięcie obiektu i mieli wysoką technologie.Mogli się przemieszczać w ułamku sekundy.Musi to kiedyś jakiś prezydent albo premier zobaczyć na żywo żeby jakoś zareagować.
Reagować to oni będą, jak coś takiego wyląduje. A tak szybko to się nie stanie, jeśli się w ogóle stanie Takie fotomontaże to może mnóstwo osób zrobić.
Słyszał ktoś o tym że w Stanach "niby" rozbił się statek kosmiczny?
P.S. Tylko mnie nie wyśmiewajcie, ja tylko tak słyszałem
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Na wszystkich programach Discovery leci ten film ale zapomniałem nazwy że taki koleś jeżdzi wszędzie po świecie i archeolodzy pokazują mu różne kawałki marsa ale takie maciupkie największy ma 10 cm na długość a na grubość 5 cm i muwili mu że może spaść za 100000 lat większy kawałek ktury może unicewstwić połowe ziemi.
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Brat mówił mi ostatnio o Parku Yellowstone, który nie powstał tam przypadkiem, lecz zbudowano go tam specjalnie, gdyż leży na ogromnej komorze magmowej, dzięki której rośliny i te inne tam obecne "przedmioty" zmieniają się i rosną z niewiarygodną szybkością. Ponoć komora (a dokładnie superwulkan) wybucha raz na kilkaset tysięcy lat z siłą zdolną zmieść połowę powierzchni Ziemi. Kolejny wybuch ma nastąpić za kilkanaście lat lub np. za 3 dni.
No oglądałem nawet film na geografii kiedyś o tym Z badań wynika, że powierzchnia ziemi tam się podnosi i obniża. Na podstawie wiosek indian tak stwierdzili. Na przestrzeni lat wielokrotnie oni zmieniali położenie swoich osad, raz wyżej, raz niżej :] Ale wątpię w to, że taki wulkan wybuchnie za mojego istnienia
Pod Yellowstone (mój ulubiony park narodowy, chciałbym tam kiedyś pojechać ) znajduje się tzw. plama gorąca. Rzeczywiście, jest to superwulkan, przez którego ostatnią erupcję popioły z jego wybuchu pokryły chyba jedną trzecią całych Stanów Zjednoczonych!
Yellowstone... chyba o tym czytałem w książce Jana Van Helsinga "Ręce precz od tej książki"... dobrze kojaże Warlike, ? Moze cos mi się pomyliło ale chyba coś tam o Yellowstone było... jak nie kojarzysz książki to polecam bo to ciekawa pozycja....
Gra w: SH2 multi (okazyjnie)
Wysłany: 8 Maj 09, 12:42
Boże ci cholerni sceptycy wymyślają tylko najbarwniejsze wyjaśnienia zjawisk UFO zamiast po prostu przyznać się do ich istnienia, co nie? Ja osobiście tez jestem bardzo takimi sprawami zainteresowany, a "ręce precz od tej książki" też mam i radzę przeczytać wszystkim niedowiarkom żeby im szczena opadła. A co myślicie żeby założyć oddzielne forum o zjawiskach niewyjaśnionych?
[ Dodano: 2009-05-08, 12:45 ]
jankes1124 napisał/a:
A skąd wiadomo że inne formy życia nie wynalazły czegoś co przemieszcza się np. o x lat świetlnych na godzinę? Też nie jest to udowodnione. Może na odległych planetach są np. pierwiastki nieznane nam i można z nich wytworzyć różne rzeczy...
Zdaję sobie sprawę z tego, iż może to być fotomontaż...
Sposób podroży w kosmosie nie polega na rozwinięciu jak największej prędkości, ale to już wyższa szkoła jazdy zwana "załamywaniem czasoprzestrzeni" czy jakoś tak. Zjawisko to było wytłumaczone tez w filmie "event horizon" (1998). Obejrzyjcie polecam !
I. Obawiam się, że nie miałbyś dużo userów ;/ Większość forumowiczów traktuje to jako ciekawostki, a nie jako hobby ;p
II. Chyba miałeś na myśli zaginanie czasoprzestrzeni
III. Poprawiłem troszkę posta :]
- Bordinio
[ Dodano: 2009-05-08, 17:51 ]
no faktycznie zaginanie. Ale jest to określane jeszcze "zwijaniem" czasoprzestrzeni
Ostatnio zmieniony przez Bordinio 8 Maj 09, 15:14, w całości zmieniany 1 raz
Przy dużej prędkości ciało "wypcha" się w fotel. Może jest jakiś gaz ciecz czy co tam innego co temu zapobiega i można osiągać większe prędkości...
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum