Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: Crusader multi
Wysłany: 11 Maj 09, 13:37
Jak wilk jest całkowicie rozbudowany to ja też w tym czasie mam jakieś eko to nie będę go atakować 15 tarczami i 30 ha...bo tyle to mogę mieć po starcie gdy on ma 40 a ja 3k i po nim.
Jak ruszysz na niego nawet po 10-20 minutach mając te przykładowe 50 ha kryte przez tarcze ( wtedy lepiej mieć więcej tarcz - też ok.50 ) to nie ma szans, żeby jego strzelcy przeżyli... obchodzisz zamek z bezpiecznej odległości, żeby Cię nie podpalił i zestrzeliwujesz dookoła.Na koniec ustawiasz się w bezpiecznym miejscu ( sad, farma,kamień ) blisko muru i strzelasz na strzelców na siedzibie lorda. W międzyczasie robisz innych pieszych, burzysz mur i tyle...już nie ma kto podpalić...
Nie strzelaj byle jak...jak jest mangonela to najpierw na nią, potem na balisty, jak idą pikinierzy to na nich...a potem docelowo na kuszników i łuczników...zacznij od jakiegoś rogu...tarcze są naprawdę przydatne.
P.S. Jak się wyznaczy cel strzelania gdy ha biegną, to one wtedy zatrzymają się i nie będą kryte - trzeba to robić jak już stoją.
Ja ostatnio przerzuciłem się na wieże oblężnicze , bo jak już dojdą do zamku to praktycznie wróg ich nie zniszczy , a potem jest otwarta droga do siedziby lorda .
Hehehe balisty fajerowe... Balisty ogniowe jak już... Ja używam wszystkiego po trochu, zależy co w danej sytuacji jest mi potrzebne, ale najczęściej "balisty fajerowe" i katapulty.
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Ja głównie używam trebuszy i najbardziej je lubię, za wygląd, zasięg i moc. Minus, że nie można ich przemieszczać, ale mi to za bardzo nie przeszkadza. Wykorzystuje cały sprzęt oblężniczy w zależności, który się najlepiej nada do danej sytuacji.
Mi się wydawało, że balista zawsze dosięgnie sprzęt oblężniczy, nawet trebusze. Będę musiał popróbować i może znajdę ten punkt gdzie bezkarnie będę mógł niszczyć zamek wroga.
Mam czasami z tym problem, więc najlepiej będzie postawić jednego trebusza i sprawdzić, jak nie będzie zasięgu to następnego trochę bliżej i tak do skutku. Po jakimś czasie na oko będę już wiedział.
Nie pisz 3 postów pod sobą ;p
- Bordinio
Ostatnio zmieniony przez Bordinio 20 Czerwiec 09, 16:40, w całości zmieniany 2 razy
Mi się wydaję, że balista ściąga trebusze i katapulty... Chociaż...
No fakt... Nie pomyślałem w chwili obecnej o tym...
Double posting
- Bordinio
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Ostatnio zmieniony przez Bordinio 20 Czerwiec 09, 16:41, w całości zmieniany 1 raz
Balista nie siegnie trebusza, jak sie go dobrze postawi. Najlepiej podejść jakąś jednostką i podchodzic, az Cie zestrzeli, wtedy stawiasz zaraz obok trebusz i juz.
Balista stacjonarna o ile Trebusz, a nawet Katapulta z tego co pamiętam, są dobrze ulokowane, nie sięga ich. Rzecz w tym, że nawet Lwie Serce jeśli chodzi o single ustawia swoje zbyt blisko.
Cóż to za kosmiczna nazwa lol... Tak jak Siwy mówi, najlepiej sobie jednostką określić jej zasięg... I wtedy postawić trebusz...
Czemu kosmiczna? Nawet w spolszczonej wersji Krucjaty jest "Balista stacjonarna" lub jako broń oblężnicza "Arabska balista ogniowa" a nie jak w nieudolnym angielskim: Ballist i Arabian fire ballista.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum