Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 29 Marzec 09, 17:48 Problem z grą przez neta
A więc tak chciałbym zagrać z bratem przez internet w Stronghold crusader, obydwaj mamy ten sam internet (radiowy) w obydwóch komputerach, próbowaliśmy zrobić to normalnie czyli ja tworze grę a on dołącza wpisując moje IP, a gdy on daj dołącz to nie pojawia się żaden serwer, co w tej sytuacji powinienem zrobić
PS:jeśli podobny temat już jest to przepraszam
Ostatnio zmieniony przez Kacper 31 Lipiec 11, 11:31, w całości zmieniany 1 raz
Wyłączcie firewalla/antywirusa, może macie systemową zaporę włączoną, i ona akurat blokuje twierdze. Jak to nie pomoże to przez hamachi możecie spróbować.
PS było mnóstwo takich tematów, wystarczy poszukać
Hmm... nie wiem za bardzo, ja dużych problemów nigdy nie miałem z połączeniem. Ale np jak chciałem pograć z jednym kolegą, to nie mogliśmy się w żaden sposób połączyć. Robił wszystko co się tylko dało, format był nawet, i nic. Do tej pory nie wiem co u niego było nie tak A co do tematu to poszukaj na forum, były dziesiątki tematów na tym, i innych forach o Krzyżowcu.
Informacje które podałeś są dosyć skąpe...
Jeśli na twoim i brata komputerze jest radiowy net to być może znajdują się w jakieś sieci LAN (wifi ?). Jeśli tak jest to wystarczy sprawdzić jakie ip ma w tej sieci komputer który tworzy gre. Np ty tworzysz gre, sprawdzasz swoje ip w sieci LAN, wyłączasz firewall/antywirus (również windowsowy),dajesz bratu to ip,brat wyłącza firwall/antywirus, on wpisuje to ip w shc->multiplayer->tcp/ip.
To oczywiście bedzie chodzić o ile istnieje sieć pomiędzy 2 kompami.
Jeśli nie ma żadnej sieci to można ją łatwo stworzyć za ~5zł. Kupujemy kabel sieciowy z przeplotem, łączymy oba kompy przez karty sieciowe, ustawiamy ip i gramy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum