Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: Twierdza Krzyżowiec 2
Wysłany: 10 Listopad 16, 00:25 Ustawienia graficzne a płynność gry
Odkąd kupiłem grę tydzień temu grałem na średnich ustawieniach i gra czasem zamulała ale byłem w stanie to znieść i dziś z ciekawości ustawiłem na ultra żeby zobaczyć jak gra będzie szarpała, odpalam grę i wczytuje save który od razu ładował się kilka razy dłużej niż wcześniej, załadowało i patrze a gra działa płynniej niż na średnich. Może mi ktoś wytłumaczyć ten fenomen??
Haha, coraz lepsze rewelacje słyszę z SHC2.
Może zaprogramowali to w ten dziwny sposób, że zrobili pliki tekstur tylko na ultra, a gdy ktoś wybiera niższą opcję graficzną, to zmieniają rozmiar każdej jednej tekstury - stąd to wolniejsze ładowanie? Możemy tylko gdybać, choć wszystko wskazuje na kiepską optymalizację.
Sprawdź więc wszystkie opcje graficzne i dobierz te, które zapewniają najstabilniejsze fpsy.
_________________ Mam tyle lat, a nadal czuję się jak dziecko. I git 🤡
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum