Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 22 Lipiec 14, 18:36 Stronghold Crusader na Steam za 80 zł
Na Steamie można już składać zamówienia przedpremierowe , w Polsce w przeliczeniu na PLN gra kosztuje około 130 zł, ja mogę załatwić za 80 zł jako gift/prezent Steam bez żadnej blokady regionalnej, płatne zwykłym przelewem lub przez PayPal, jeżeli byłby ktoś zainteresowany ofertą proszę o podanie danych kontaktowych
Spodziewam się, że w innych rejonach(może w Rosji, kto wie) mają tańsze - widziałem już kilka ofert sprzedaży na steamie dużo taniej niż 30 euro. Zresztą pewnie dlatego założyciel tematu pisze, że bez blokady regionalnej.
Poza ceną nie ma żadnej różnicy między grą kupioną u nas i u ruskich, we wszystkich regionach sprzedawana jest ta sama wersja co można sprawdzić na SteamDB: http://steamdb.info/app/232890/subs/
Jesteś pewien, że nie będziesz miał gry po rusku? xd
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Wystarczy porównać odnośnik przycisku "Dodaj do koszyka" w polskiej i ruskiej wersji sklepu Steam, w obu adres jest taki sam: javascript:addToCart(2047001); co oznacza że jest to ta sama wersja gry która będzie dostępna we wszystkich językach wymienionych na stronie Steama, włącznie z polskim
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Hunter, trochę zbaczam z tematu, ale wolę ostrzec resztę:
Zgadza się, ale...
Było już wielu takich, którzy kupowali gry przez VPN na ruskim steamie. Działacie na własną odpowiedzialność, można mieć "szczęście" i system nic nie zauważy. Ale dużo większa szansa jest na to, iż steam wykryje, że kupiono grę za ruble, nie euro. I, że logowano się "z innej lokacji". A rezultat wiadomy... i nie jest to strata tylko tej jednej kupionej gry.
Ja wolę nie ryzykować i poczekać na przecenę.
Przypuszczam, że będzie jakiś upust na zimowej wyprzedaży. Choćby -10%, gdyby gra była hitem.
_________________ Mam tyle lat, a nadal czuję się jak dziecko. I git 🤡
No -10% dałem tak przykładowo, gdyby gra się bardzo dobrze sprzedawała, ale wątpię w to. Dokładnie tak jak mówi Lord Smerf, obecnie to strach cokolwiek kupować w dniu premiery, bo w wersji cyfrowej tanieje diabelnie szybko. A jeszcze gorzej kilka lat po premierze, w momencie wysypu tylu darmowych kluczy.
@Hunter Niech zgadnę, jedną grą był Dark Souls? Była kiedyś ogromna obniżka na rosyjskim steamie, jak dobrze mi świta, -90, -99 lub nawet -100%.
To uważaj, jeśli Ci granie w gry miłe.
Ode mnie koniec offtopicu.
_________________ Mam tyle lat, a nadal czuję się jak dziecko. I git 🤡
Ostatnio zmieniony przez DarnokOk 6 Sierpień 14, 17:13, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum