Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: SH1, SH3, SHC i SHCEX
Wysłany: 19 Październik 13, 18:17 [crusader] Stronghold Crusader Warband mod
Witam, ostatnio zacząłem pracę nad modyfikacją do gry Stronghold Crusader, która miałaby wprowadzić nowe jednostki, budynki, postacie, nowy wygląd gry i całkiem nową kampanie. Mod miałby nazywać się Warband (nie jest to finalna nazwa), będzie on nawiązywać do gry Mount & Blade Warband. Potrzebuję paru osób potrzebnych do prac nad grafiką, jednostkami(tu jest najwięcej pracy) i kampanią. Tekstem w grze zajmę się ja. Jeśli ktoś jest chętny proszę pisać w tym temacie lub na pw. Podam teraz frakcje, które będą w grze:
A teraz wyjaśnij, w jaki sposób dodasz nowe jednostki do gry? Bo jak mniemam bez grzebania w kodzie gry nie da się dodać rzeczy zupełnie nowych, a co najwyżej zamienić obecne.
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Dlaczego zaraz nie warto, Bor. Nie zniechęcałbym kolegi, a nuż coś wykombinuje. W innym temacie widać, że udało mu się wstawić jak gdyby nowy budynek, tylko, że jest problem z różowymi fragmentami.
Zresztą niemodowalna... Myślę, że po prostu jeszcze nikt nie odkrył sposobu . Na pewno jakoś się da.
Być może masz rację, ale chyba nie masz złudzeń Siwy, że ktoś z ulicy odkryje ten sposób. Zawsze wszyscy szukają grafików i skrypterów do modów, a potem i tak te inicjatywy umierają bo po prostu trudno ingerować w grę jak się nie ma dobrych umiejętności. To nie Gothic niestety, a sama szata graficzna niewiele wnosi do rozgrywki.
Cóż, po prostu nie wiem, kim jest nowy kolega, więc nie chcę go od razu przekreślać . Nie powiedziałem, że na pewno mu się uda, w sumie w to wątpię, ale też nie uwazam za stosowne od razu pisać: "Łeee nie uda ci się, lepiej poucz się matmy..." ;p.
Gra w: SH1, SH3, SHC i SHCEX
Wysłany: 22 Październik 13, 15:54
Zobaczymy co się uda zrobić , lecz nie wiem czy uda się zrobić nowe jednostki (zastąpić arabskie) bez grafików. Popytam jeszcze na angielskich forach odnośnie tych różowych fragmentów, może za pół roku lub rok skończę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum