Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 14 Czerwiec 12, 19:11 Pojemność magazynów a handel
Witam.
Jak wiadomo im częściej sprzedajemy dany towar do stolicy gminy (a może to zależy od ilości?) tym niższą potem mamy za niego cenę (przez jakiś czas oczywiście).
Czy rozbudowanie magazynu i sprzedawanie większych ilości towaru mniejszą ilość razy wychodzi korzystniej niż jakbyśmy tą samą ilość sprzedali w większej ilości kursów?
Gra w: Stronghold Kingdoms
Wysłany: 11 Czerwiec 13, 01:18
Właśnie, też mnie to zastanawiało. Cena zależy od ilości towaru jaka już jest na rynku - co jest logiczne. Ale np. czy sprzedając 30 razy po 1 pakiecie żelaza zarobimy tyle samo, co jednorazowo wysyłając 30 kupców z tą samą ilością towaru? Nigdy nie przeliczałem, ale wydaje mi się, że jednorazowo jak poślemy zarabia się więcej, bo ten spadek cen nie obejmuje nas w ogóle w tej transakcji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum