Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader
Wysłany: 30 Lipiec 11, 20:32
Kolega się trochę rozpisze lub lock na temat + warn. Edytowałem też sondę, bo była dość... kontrowersyjna i - przy okazji - niepoprawna gramatycznie.
_________________ "Crux - półmityczna legenda forum" - Siwy
"...na dłuższą metę nie opłaca się ufać żadnym politykom, zaś w krótkiej perspektywie co najwyżej tym, którzy nie mają nic do stracenia (a póki Crux nie założy nam jakiejś nowej Żelaznej Gwardii, o tych ostatnich możemy tylko pomarzyć)" - Lord Smerf
Nie wiem czemu tak uważasz. Może mógłbyś uzasadnic swoje stanowisko. To prawda, że gra jest nieco inna niż poprzednie z serii Stronghold, ale to sprawia, że jest ciekawa.
Gdy gra się od początku i tworzy wielki projekt wraz z ludźmi z całego świata, którzy stają się twoimi przyjaciółmi, gra jest bardzo interesująca. Stajecie się zgraną ekipą, w której gracze oddają sobie wioski bez problemu, działają skoordynowanie i wygrywają wojny (ja jestem w H5 od początku
Co innego, gdy grasz sam i nie możesz nikomu zaufac...
Gdy gra się od początku i tworzy wielki projekt wraz z ludźmi z całego świata, którzy stają się twoimi przyjaciółmi, gra jest bardzo interesująca. Stajecie się zgraną ekipą, w której gracze oddają sobie wioski bez problemu, działają skoordynowanie i wygrywają wojny (ja jestem w H5 od początku
Co innego, gdy grasz sam i nie możesz nikomu zaufać...
Tak, to bardzo ważny czynnik. Pamiętam, że jak zaczynałem grać, nie chciano mnie przyjąć do frakcji władającej większym regionem, w którym ja sam miałem wioski. Cóż - i tak opanowałem dwie parafie, a po jakimś czasie cały ten region, razem z tą całą frakcją, wchłonął(może raczej pokonał, podstawiając swoich do rządzenia parafiami) większy sojusz kilku innych frakcji. Nie mieli z kolei powodu, aby mnie przegłosować, jednak sam przestałem grać - przez to, ze nie byłem od początku w żadnej frakcji, nie zdołałem dokonać ekspansji na więcej wiosek i byłem w patowej sytuacji.
Co do tematu - mnie osobiście Kingdoms nie przekonuje, ale ja nie inwestowałem w tą grę ani grosza. Może dla ludzi grających na koncie Premium jest ona trochę bardziej atrakcyjna - chętnie usłyszałbym opinię jednego z takich ludzi.
Stronghold Kingdoms jest według mnie beznadziejny. Kiedyś grałem tydzień i nawet wykupiłem konto Premium. Niestety uwzięła się na mnie grupka ludzi i zostałem zniszczony.
Potem zacząłem grac od nowa. Tym razem zamek Węża i Szczura obok siebie.
Stronghold Kingdoms to dla mnie niewypał. Za mało woja itp. Grafika jest nawet fajna, ale sama gra w sobie jest tak trudna że... brak słów. Może jak kiedyś wyjdzie jakieś spolszczenie to spróbuję raz jeszcze. Ale na razie tak gra mnie nie pociąga. Po co robic drugie Plemiona?
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Dzięki Tobie Artut97 byc może moje zdanie o Kingdoms się zmieni Fora tegoż nie widziałem na oczy tak więc dzięki za linki
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum