Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Przed chwilą mi kolega napisał, że czytał i ludzie to potwierdzali, że to prawda, że każda wieża ma limit strzelców, przy którym ci strzelcy mają zwiększoną celność. Czyli: powiedzmy każdy z 15 łuczników na baszcie (bo załóżmy, że piętnastu to ten limit) będzie celniejszy niż każdy z 30 łuczników na tym samym typie baszty.
Tak, to prawda że każda wieża ma limit strzelców, ale można oddalić troszeczkę łuczników, i w szybkim czasie wskazać na wieże 20 łucznikami, i po chwili bardzo szybko np. 15 , ale gdy już te 20 kilka będzie na wieży jeśli taki jest limit, to nie da się zmieścić tych 15 .
Limit wynosi chyba 25 ale sprawdź jeszcze w grze .A co do celności to nic na ten temat nie wiem, u mnie jest tak że nie ważne ile jest łuczników na wieży , a i tak strzelają identycznie jak gdyby było ich 15.
Więc widzisz, ja wiem, że można upchać nieskończoność strzelców i o tym, że każda wieża ma limit (to widać, jest to logiczne i to wiem). Gram w Twierdzę nie bagatela już 8 lat, więc nie obrażaj mnie ^^ Temat jest wyraźnie o celności. Co do niej, to może to być złudzenie, że strzelają celniej. W praktyce można sprawdzić tylko skuteczność, natomiast samej tej teorii nie można sprawdzić, a ja chcę mieć pewniaka
No jak są na wieży tyo napewno nieco celniej strzelają, ^^ strzały lecą górą i łatwiej jest im celować.
A co do wiezy to jest to chyba jakas liczba, bo jak ja napycham wieze łucznikami to to potem oni schodzą i ustawiają sie na murach i chyba nie jest to prawda ze mozna nieskonczonosc ludzi napchac.
Gra w: SH, SHC(wszystkie), SH2 Deluxe
Wysłany: 23 Czerwiec 11, 12:18
Na wieży można upchać tyle wojska ile się chce. Co do celności to bajki, jeżeli limit wynosi np. 25 jednostek to ci żołnierze będą mieli taką samą celność jak np. 50 jednostek na tej samej wieży.
_________________ Modlitwa jest największą potęgą świata. ks. Franciszek Jordan Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem - Polska jest Polską, a Polak Polakiem. Adam Mickiewicz
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader
Wysłany: 24 Czerwiec 11, 21:05
Obawiam się, że ta gra mimo wszystko nie jest aż tak inteligentna by przewidzieć odległości między łucznikami na wieżach.
Ja jednak staram się nie wpychać za dużo strzelców z innego powodu - ot, tracimy realizm.
_________________ "Crux - półmityczna legenda forum" - Siwy
"...na dłuższą metę nie opłaca się ufać żadnym politykom, zaś w krótkiej perspektywie co najwyżej tym, którzy nie mają nic do stracenia (a póki Crux nie założy nam jakiejś nowej Żelaznej Gwardii, o tych ostatnich możemy tylko pomarzyć)" - Lord Smerf
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum