Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: Stronghold
Wysłany: 1 Marzec 11, 18:05
Nowy projekcik, niedawno rozpocząłem nad nim pracę. Nie mam jeszcze konkretnej koncepcji co do trybu rozgrywki, może będzie to oblężenie. Na razie opracuję wszystko, a później to przemyślę . Nazwa i fabuła jeszcze nie zostały wymyślone. Zamek jest skończony w około 70% . Tak się prezentuje w tej chwili :
Piszczcie swoje uwagi, sugestie, propozycje - będą mile widziane.
Pozdrawiam, lordmich .
[ Dodano: 6 Marzec 11, 03:00 ]
Przedstawiam nowy projekt :
W pracy inspirowałem się irlandzkim zamkiem Dunluce, który położony jest na malowniczym klifie. Oto widok całej mapy :
Piszcie co myślicie o tej mapie. Z góry dzięki, pozdrawiam
[ Dodano: 26 Kwiecień 11, 19:08 ]
Zacząłem nową mapę. Jest to twierdza w Chocimiu na Ukrainie, która należała do Rzeczpospolitej w XVII w.
Załączam minimapę, screeny oraz obrazek, na którym się wzorowałem:
Muszę Ci przyznać że się napracowałeś mimo iż zrobione jest 70% to jak dla mnie wygląda na 90%. Gratulacje! Wszystko ok, zamek nie za duży. Wprost cudownie .
Ostatnio zmieniony przez Elmo 30 Kwiecień 11, 11:19, w całości zmieniany 1 raz
Jak zrobić taką palisadę jak w trzecim od końca screenie (licząc rysunek zamku)?
Da się po niej chodzić?
_________________ I'm Richard the Undead Warlock, Master of Magma, Chief Warlock of the Broders of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of Bones, Master of Fire, Emporor of the Black, Lord of the Undead and the Mayor of the little village up the coast.
Dzięki!
Znałem, ale zapomniałem. Oczywiście o poradniku też!
_________________ I'm Richard the Undead Warlock, Master of Magma, Chief Warlock of the Broders of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of Bones, Master of Fire, Emporor of the Black, Lord of the Undead and the Mayor of the little village up the coast.
Gra w: Stronghold
Wysłany: 4 Maj 11, 15:45
Wszystko jest w fazie rozwoju jeszcze ostatnio dodałem roślinność i zbudowałem małą osadę przy twierdzy. Tryb rozgrywki to inwazja, która sprawia mi trochę problemów, ale dopiero po dokładnym przetestowaniu mapy wystawię ją.
[ Dodano: 4 Maj 11, 23:44 ]
Właśnie testuję mapę Chocim. Krajobraz i twierdza gotowe, inwazje dodane. Jutro piszę historię, wprowadzenie, pakuję i Wam udostępniam!
Pozdrowienia
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 6 Maj 11, 14:58
Na razie zamek to tylko szkielet, ale zapowiada się ciekawie. Możesz dodać też kilka bastionów z kamienia. Przypomina mi się mapa "Ogrodzieniec" Ponceriusza, tam też mamy niezłą przestrzeń ogrodzoną murem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum