Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Cięzka to sprawa, to zalezy od Twojego stylu gry. Ja pierwsze co zrobiłem to wymaksowałem zmniejszenie kosztów budowy, potem zacząłem budować (dzięki czemu zbudowałem o wiele więcej niz inni). Potem poszedłem w scoutów, tak by mieć 5 i zwiększyć ich pojemnośc o 100% i prędkność o 100 (na razie styarczy), potem kamienny mur, potem piwo by móc zbudowac farmy chmielu, dalej łucznicy bo 6 lvl się dobił i tak w skrócie wyjaśniłem. Uwazam ze jestem za cieńki w uszach by coś takiego napisać, sam testowałem wszystko na alfie, na becie world 2 teraz to szlifuję i wiem ze jak wyjdzie wersja "prawidłowa" będe wiedział co i jak
E: Aaa rozwinąłem te arts na 3 lvl by mieć szybciek honor, no i teraz farmy bydła (krówki) na serek, i na razie to tyle ode mnie
Wysłany: 10 Luty 11, 19:21
No, mi koleś poradził żeby najpierw rozwijać wszystko w farmin do tylu, aby Ci starczyło aby dawać max. typów żywności. Czyli robimy sery, jabłka, mięsko, chlebuś itd. Rozwijał także arts żeby to się mnożyło i ja tę poradę przekazuję dalej tutaj.
Co do typów jedzenia to chyba najlepiej wszystkie rozwijać.
Za 5 typów na max ma się 76 honoru ;p + jeszcze za budynki 30, browar 24, dobrą pogodę i inne bonusy przy mnożniku ponad 200x możemy wyciągnąć ze 35k honoru za wioskę ;p
Jest to czysta racja, jednak czy na początku nie lepiej rozwinąć inne rzeczy? Ja mam obecnie 4 scouty, kazdy przynosi mi po 100 jednostek danego surowca, a surki na mapie tyle ze hoho, czasem droga zajmuje tylko 3 - 4 min z jedną stronę, więc jak ktoś ma chwilę przy kompie (praca biurowa czy cuś) to wg mnie to dla niego idealne wyjście. Tylko nie przesadzać z tymi scoutami by nie zmarnowac za duzo pkt...
Poza tym trzeba wynajdywać technologie wspomagające, ja załuję ze dopiero jutro zrobię kupców.
Wysłany: 10 Luty 11, 20:56
Kita napisał/a:
Jest to czysta racja, jednak czy na początku nie lepiej rozwinąć inne rzeczy? Ja mam obecnie 4 scouty, kazdy przynosi mi po 100 jednostek danego surowca, a surki na mapie tyle ze hoho, czasem droga zajmuje tylko 3 - 4 min z jedną stronę, więc jak ktoś ma chwilę przy kompie (praca biurowa czy cuś) to wg mnie to dla niego idealne wyjście. Tylko nie przesadzać z tymi scoutami by nie zmarnowac za duzo pkt...
Poza tym trzeba wynajdywać technologie wspomagające, ja załuję ze dopiero jutro zrobię kupców.
co jak co ale w scoutów nikomu nie polecam...
Dlaczego? Ja w alfie połozyłem na nich duzy nacisk, i załuje, ale sami się przydają choćby do sprawdzania legowisk czy zamków, a teraz kiedy dają mi gigantyczne ilości surowców (jak na ten etap gry) to wielki plus. Uwazam ze te PARĘ (nwet nie kilka) pkt rozdanych z rozwagą mogą się przydac przez całą grę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum