Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: Żadne
Wysłany: 19 Styczeń 11, 19:30
Yo
Mam pytanie co do mojej kampanii.
Trzeba tą fabułę robić do Wieprza? Mam jakiś pomysł, lecz nie chcę "zmieniać historii"
Jakby co to było by tak (wstępnie):
Gdy Mieszko I przyjął chrzest w 966r. kapłani zaczęli nawracać ludzi, lecz bandyci i niektórzy mieszkańcy z innych wiosek nie chcą zostać nawróceni. Przywódca tych mieszkańców z innych wiosek zwie się Wieprz i tak przemówił, że nie zmienią zdania póki nie przeleją krwi za swoją wiarę.
Może być ?;-)
_________________ W naszych żyłach Rap płynie non-stop, non-stop
w naszych sercach prawdziwy Hip-Hop, Hip-Hop!
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 20 Styczeń 11, 08:57
Proponowałbym coś w stylu:
Gdy Mieszko I poślubił księżniczkę Dobrawę i przyjął chrzest, zaczęła się trudna praca nawracania twardych, pogańskich serc. Niektórzy chcą przelać krew w obronie swych bożków. Ruch pogański obrał sobie za przywódcę woja Leszka, który przez swoją okrutność oraz nieumiarkowanie był zwany wieprzem. Teraz wojowie Mieszka muszą szybko pokonać pogan, nim bunt rozprzestrzeni się w całym księstwie.
Gra w: Żadne
Wysłany: 15 Marzec 13, 21:44
Witam wszystkich po przerwie.:)
Zamierzam przedstawić moją nową mapę( mam zamiar odnowić kampanię o Polsce).
Rozdział I - Początek państwa Piastów w Wielkopolsce
Piastowie- MY
Sąsiednie plemiona - może macie jakiś inny pomysł, kto mógł byc przeciwnikiem w tej misji.
Początek organizacji wodzowskiej, która doprowadziła do powstania państwa polskiego wiąże się prawdopodobnie z grodem w Gieczu, wzniesionym w l. ok. 865-869, będącym według Z. Kurnatowskiej gniazdem rodowym Piastów.
Brak źródeł pisanych nie pozwala dokładniej opisać początków państwa. Jedynie XII-wieczna relacja Galla Anonima zawiera skąpe wzmianki o dynastii rządzącej plemieniem. Miała się ona wywodzić od ubogiego rataja Piasta, którego syn Siemowit obalił księcia Popiela i przejął władzę, dając początek nowemu rodowi panującemu
Charakterystyka postaci:
Piast, także Piast Kołodziej, Piast Oracz, zmarł około 870 r.) – legendarny protoplasta dynastii Piastów; ojciec Siemowita, mąż Rzepichy.
Siemowit (Ziemowit)– książę Polan z IX wieku znany jedynie z kroniki Galla Anonima. Według jego relacji Siemowit był synem Piasta i Rzepichy i objął władzę po obaleniu Popiela, zgodnie z wolą zgromadzonych na wiecu współplemieńców.
Popiel ІІ– legendarny władca Polan lub Goplan z IX wieku.
Zachęcam do grania, ocenienia misji, co dodać co usunąć, czy za trudne, czy za łatwe itp.
Gra w: SH1, SHK, Gothic 1,2,3
Wysłany: 5 Kwiecień 13, 15:21
Hm, już samą fabułą zainteresowałeś mnie. Mapek jeszcze nie sprawdziłem, bo nie zainstalowałem jeszcze twierdzy, na kompie. Po komentarzach innych, wynikło że popełniłeś kilka błędów. Gdy będę miał czas to ocenię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum