Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: 1 Deluxe, Crusader, 2, Extreme
Wiek: 29 Posty: 67 Skąd: Ostrów Wielkopolski Medale: Brak
Wysłany: 8 Marzec 10, 15:35
Zagłosowałem na Marszałka, nie jest potężny ale czasami zrobi tylu zbrojnych i konnych że masakra. W obronie jest przecietny, ponieważ mógłby robić więcej łuczników. A szeryf? Jedyne co dobre to że robi pałkarzy, kuszników i assasynów, lecz zamek żałosny, mógłby przednią część tą z nizszym murem zrobić od tyłu zamku, bo tak łatwo to podpalić.
Gra w: SHC
Wysłany: 7 Czerwiec 10, 15:54
Według mnie lepszy jest Szeryf, ponieważ używa kuszników i podpalaczy. Zbrojni w jego zamku giną przez asasynów i miotaczy, a włóczników zabijają kusznicy. Ma bardzo dobą gospodarkę: piwo, zwiększona wydajność, więcej wojsk w przeciwieństwie do Marszałka.
Proszę, buduj sensowne zdania, używaj znaków interpunkcyjnych bo naprawdę ciężko jest taki worek myśli ogarnąć.
- Bordinio
_________________ Get ready for a nuclear attack. Thousands of tears shed, suffering and pain!
Ostatnio zmieniony przez Bordinio 8 Czerwiec 10, 13:14, w całości zmieniany 1 raz
Lepszy jest szeryf, ponieważ buduje dobrą gospodarkę, tylko że ciasne budynki można podpalić a marszałek... żal ponieważ może i ma taką gospodarkę tylko że żal tyczy się jego muru, nie rozumiem po co on robi taki mur wokół siedziby, wygląda beznadziejnie i jeszcze wystarczy na niego trochę asasynów i po nim bo mury są połączone z siedzibą co jest błędem bo aski od razu tam włażą i po nim a z szeryfem to najlepiej użyć niewolników całą masę i znowu aski oraz konnych, machiny oblężnicze, oraz można dodać do zestawu zbrojnych/rycerzy/kuszników/pałki (nie potrzebne skreślić)
_________________ Mam tyle lat, a nadal czuję się jak dziecko. I git 🤡
Oczywiście, że Szeryf. Marszałek to jakaś totalna pomyłka. Zdecydowanie najgorszy bot. On prawie w ogóle nie robi wojska, nie wiem o co tu chodzi. Szeryf korzysta z dobrych jednostek i potrafi się jako tako rozbudować. Jest dość podobny do Wieprza. Jednak jego zamek jest niesamowicie łatwo spalić balistą. Szeryfa zaliczyłbym do dolnych rejonów stanów średnich, a Marszałka do totalnego dna.
Kusiło mnie więc zrobiłem test każdy miał po 40 k i co zaaobserwowałem?? Marszałek atakując rycerzami kompletnie sparaliżował gospodarkę szeryfa, -praktycznie cały czas niszczył mu budnki a gdy szeryfowi udało się zabic kilku rycerzy marszałka ten natychmiast szkolił nowe jednostki, powiem szczerze że więcej się spodziewałem po szeryfie... ponadto w czasie gdy marszałek atakował 3 razy szeryf nie uczynił tego ani razu
Gra w: SHC, SH2 Deluxe
Wysłany: 10 Grudzień 10, 19:56
Przemox, jaki program i do czego? Najpierw prosisz żeby Ci sprzedali konto, teraz spamujesz, weź się synek ogarnij...
A co do tematu: Marszałek ma lepszy atak, bo atakuje rycerzami i stara się zniszczyć jak najwięcej bydynków, a Szeryf lepszą obronę, bo stosuje pułapki i operuje ogniem.
_________________ Alanné mba yi woma... wé
Ho tou sondé
Ho ma... yé
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum