Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: Stronghold
Wysłany: 9 Listopad 10, 15:38 Nowy projekt lordmicha
Oto mój nowy projekt, jeśli ktoś odwiedza forum Stronghold Heaven to już może widział
Mapa przedstawia wyspę zamieszkałą przez spokojną, pokojową ale waleczną społeczność. Na wyspie znajduje się miasteczko z koszarami wojska i budynkami cywilnymi, natomiast dalej znajduje się siedziba lokalnego władcy.
Na wysepce na północ znajdują się tajemnicze ruiny owiane licznymi legendami i tajemnicami.
Planuję zrobić do tej mapy inwazję, nie mam zbytnio na to czasu ale postaram się zrobić to jak najszybciej.
Prace nad samą mapą trwały około 3 godzin. Mam nadzieję, że wam się spodoba, poniżej linki do screenów. Po skończonej pracy zamieszczę ją na stronie http://stronghold.heavengames.com/downloads/ .
Mapa jest bardzo dobrze dopracowana i ciekawa. Nie chce mi się aż wierzyć, że spędziłeś nad nią tylko 3 h. Wszystko wygląda dobrze i realistycznie, a to przecież najważniejsze. Z niecierpliwością czekam na więcej map bo na pewno masz talent.
Wysłany: 10 Listopad 10, 20:02
Dzięki wielkie za ciepłe słowa. Myślę nad zrobieniem fragmentu lądu, który będzie łączył się potężnym mostem z główną wyspą, co Wy na to ? Pozdrawiam : )
Dzięki za miłe komentarze Bordinio, wojownik123, Nidor : ) . Byłbym wdzięczny za jakieś porady co do projektowania inwazji i całego scenariusza, to naprawdę pomoże mi , ponieważ nie mam w tym doświadczenia.
Pozdrawiam : )
Gra w: czasami zrobię mapę na konkurs (SH/ SHC),
Wysłany: 12 Listopad 10, 10:55
Bardzo fajnie. Zaczynasz kłaść nacisk na 'styl Threetha' (tzn. różne możliwości użycia zwykłego muru) Mapa jako całość zapowiada się wyśmienicie Sory, bo nie widzę - czy między blankami na moście jest mur czy ziemia ?
Wysłany: 12 Listopad 10, 17:44
Tak, na moście jest ziemia.
Dzięki adriannn za sugestię, w kolejnych mapach pomyślę nad tym, jednak w tej wolę już nic nie zmieniać.
Potrzebuję pomocy przy tworzeniu scenariusza. Będzie ktoś chętny ?
Kurczaki, ten most też jest świetny. Bardzo adekwatny do stylu mapy.
Jeśli chodzi o scenariusz to nie ma jakiejś jednej zasady. Planując inwazję, musisz po prostu na czuja dobrać odpowiedni poziom trudności. Samo tworzenie scenariusza chyba nie jest takie trudne. [ Ja niestety na razie ograniczam się do shc, więc nie wiem jak jest w sh ] ( Ustawianie dat, wydarzeń jest dość proste i szybko to opanujesz )
Gra w: czasami zrobię mapę na konkurs (SH/ SHC),
Wysłany: 15 Listopad 10, 16:06
lordmich napisał/a:
Tak, na moście jest ziemia.
Taka rada na przyszłość : (możliwe bardzo, że to wiesz) nigdy nie można robić mostów całkowicie z kamienia. Wróg nie będzie po nim szedł, po prostu go zniszczy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum