Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Moja pierwsza kampnia jest w trakcie tworzenia i niedługo zacznę wrzucać tu pierwsze mapy, więc niech temat zostanie.
Kampania opiera się na fikcyjnej historii i opowiada o jednym z władców, który bierze udział w Wyprawie Krzyżowej. W trakcie wyprawy dochodzi do przypadkowego wywołania biblijnych 4 Jeźdźców Apokalipsy z powodu znalezienia ich pierścieni. Kampania polega na walce z każdym z czterech, będzie na pewno ciekawa, choć to moja pierwsza i żaden ze mnie mapmaker ale dam z siebie wszystko. W roli jeźdźców:
Wilk (czerwony) - jako Wojna
Opat (czarny) - jako Śmierć
Szczur (zielony) - jako Zaraza
Wieprz (żółty) - jako Głód
jak coś to udzielajcie w tym temacie rad i odpowiedzi, bo jako niedoświadczony twórca map, będę ich potrzebował. Ciąg dalszy wkrótce.
Gra w: SH2 multi (okazyjnie)
Wysłany: 4 Wrzesień 10, 18:50
no z radami się spieszę, bo chcę zrobić szybciej dobrą mapę. Pierwsze pytanie - zrobiłem w trybie krzyżowca pierwszy etap i zdecydowałem że lepiej byłoby robić etapy do kampanii w trybie scenariusza losowego. (robię kampanię w Crusader Warchest) Da się jakoś zmienić tryb gotowej już mapy?
Wysłany: 4 Wrzesień 10, 19:59
Tradycyjni biblijni jeźdźcy. Wojna - wojownik przybyły na czerwonym koniu. W kampanii będzie wpływał tak na ludzi, że wszyscy zaczną się nawzajem atakować. Głód - wszyscy w jego pobliży będą umierać z głodu (jeszcze nie wiem jak to pokażę xd) Zaraza - same choroby i Śmierć - nie trzeba mówić. To będą lordowie z różnymi kolorami. No dobrze, trochę przybliżę kampanię:
Jesteś jednym z wysoko postawionych generałów w armii Ryszarda Lwie Serce. Kierujesz swoimi oddziałami podczas Wyprawy Krzyżowej (rok 1190). Po przegranej bitwie z arabską armią zmuszony jesteś do ucieczki przed pościgiem w głąb pustyni. Po kilku dniach ucieczki twoi ocalali żołnierze natrafiają na bardzo stary, nieznanego pochodzenia fort. Niby nic dziwnego, ale nie wiadomo kto i po co zbudował zamek w środku pustyni i w jakim celu. Pierwszy etap to wprowadzenie, gdy odkrywasz fort, w którym grupka arabskich żołnierzy poszukujących ciebie zrobiła sobie postój. Zamek skrywa wejście do krypty, w której znajdują się legendarne pierścienie 4 Jeźdźców Apokalipsy. CDN...
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 5 Wrzesień 10, 10:02
Bardzo fajnie thompson, że robisz kapanię. Pomysł całkiem fajny, ale zamiast "4 Jeźdźcy Apokalipsy" napisałbym "Czterej Jeźdźcy Apokalipsy" ale to tylko taki mały szczegół
Wysłany: 6 Wrzesień 10, 19:35
ok to robie na własnych.
EDIT: Dobra wiadomość, pierwszy dział ukończony. Ma 4 krótkie misje, następne będą bardziej skomplikowane. Już niedługo wstawiam. Następny dział będzie dotyczył walki z Wojną, pierwszym Jeźdźcem.
Wysłany: 8 Wrzesień 10, 16:20
Robię właśnie pierwszy etap z Wojną i mam problem, bo używam Crusader Map Tools v. 1.2 i gdy planuję inwazję, kolor zmieniają nie moje, a wrogie jednostki. Czy prócz HEdit jest jeszcze jakaś metoda do zmiany koloru jednostek i moich, i wrogich?
Gra w: różne takie...
Wiek: 28 Posty: 505 Skąd: I tak nie trafisz... Medale: Brak
Wysłany: 8 Wrzesień 10, 19:30
Hmm... prawdopodobnie jest to spowodowane tym, że wojna ma kolor czerwony. Jeśli twoje oddziały mają kolor niebieski, mogą z tym wystąpić liczne problemy. Proponuję zmienić kolor. Jeśli zaś oddziały twoje nie mają koloru niebeiskiego, to nie wiem, czemu tak jest.
_________________ „-Ja was uczę nadczłowieka. Człowiek jest czemś, co pokonane być powinne. Cóżeście uczynili, aby go pokonać? Wszystkie istoty stworzyły coś ponad siebie; chcecie być odpływem tej wielkiej fali i raczej do zwierzęcia wrócić, niźli człowieka pokonać? […] Patrzcie, ja wam wskazuję nadczłowieka! […] Gdzież jest ten piorun, który by was liznął swym językiem? Gdzież jest ten obłęd, który by wam zaszczepić należało? Patrzcie, ja was uczę nadczłowieka. On jest tym piorunem, on jest tym obłędem!”
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum