Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Witam, otóż zaczynam pracę nad kampanią o królu Arthoriusie (Arturze) w czasach, gdy pracował dla Rzymu, który władał wieloma wyspami oraz krajami. Kampania będzie głównie wzorowana na filmie. Być może zrobię też czasy jego panowania, które są przedstawione w sh:l . Czas w, którym będzie rozgrywana kampania to średniowiecze na terenach Anglii przed wielkim wałem i za nim oraz Rzymu, kiedy piktyjczcy (zbuntowani Anglicy) zamieszkiwali lasy, których nawet Rzymianie się obawiali.
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 11 Czerwiec 10, 12:12
Ciekawy pomysł, liczę na mapy coraz lepszej jakości. Kampania będzie tworzona tak na kilka misj, za to takich z "wielkim rozmachem" (czyli wielkie bitwy, duże oblężenia itp) czy raczej na wiele tych "mniejszych" (takie jak pierwsze misji w kampanii głównej)?
sir Arthorius (Przywódca)
sir Galahad
sir Gareth
sir Gawain
sir Bedivere
sir Dagonet
sir Lancelot z Jeziora
sir Parsifal
sir Tristan
Na razie tylko dziewięciu, gdyż wtedy nie było jeszcze okrągłego stołu.
Naprawdę okrągły stół został założony dopiero, gdy wszyscy ci rycerzy nie musieli już służyć dla Rzymu.
#1 Osłona
Stacjonując w Rzymie wraz ze swoją drużyną rycerzy, czekałeś na wiadomości, wtem przyszedł do Ciebie list od Marka Aureliusza:
-Arthoriusie rzymianie, którzy mieli ochronić biskupa Rzymu mieli dotrzeć do nas dwa dni temu sprawdź zatem czy Biskup żyje. Jeśli nie umarł eskortuj go do Rzymu, a jeśli stało się najgorsze, przywieź nam jego szczątki byśmy mogli się za niego pomodlić i zbudować mu grób.
Gra w: Stronghold 1
Wysłany: 13 Lipiec 10, 16:51
Mógłbyś napisać dłuższą fabułę. Rozgrywka w tej mapie jest bardzo fajna. Trzeba uważać na wilcze doły, które mniej więcej da się rozpoznać poprzez ,,błoto". Co do krajobrazu jest trochę monotonny, mogłeś zróżnicować teren pod względem wysokości, mogłeś dodać m.in wzgórza, las.
6.5/10
Gra w: wszystko i nic
Wysłany: 24 Lipiec 10, 12:17
#II Pomoc
Po udanej wyprawie wracasz do biskupa Rzymu, do katedry.
-Brawo Arthorius'ie!
-Świetnie wykonałeś swoje zadanie, dziś mam dla ciebie inne zlecenie.
-Słucham.
-Dostałem list z rzymiańskiego grodu, że słyszą bębny Piktów, którzy najpewniej chcą ich zaatakować i w związku z tym proszą o posiłki...
-Nie możesz wysłać im tej armii ?!
-Mogę, jednak Ty musisz nimi pokierować, a tym uczynkiem zwiększysz ich na duchu, poza
tym jesteś świetnym wojownikiem.
-Cóż, muszę wykonać to zadanie, lecz pamiętaj, BISKUPIE RZYMU jeszcze kiedyś się za to wszystko zemszczę!
-(Marek Aureliusz zaczął się śmiać)
Wyszedłeś z katedry i poszedłeś do swych rycerzy, po czym powiedziałeś:
-Słuchajcie bracia biskup, kazał nam walczyć za Rzym, musimy to zrobić,
a teraz wysłał nas do Anglii gdzie mamy walczyć z Piktami.
Jednak nie martwcie się, bo przyjdzie dzień kiedy będziemy wolni i zemścimy się na nim.
(Rycerze podnoszą kieliszki i krzyczą):
-Za zdrowie Artura!
Gra w: SH2 multi (okazyjnie)
Wysłany: 24 Lipiec 10, 12:54
no, coraz lepiej ci wychodzi mapy mogą być, bo nie na każdej trzeba robic rajski krajobraz. Dziw bierze, że Twierdzę da się rozciągnąć na tyle epok. Tylko nie rób kuszników, bo oni pojawili się w średniowieczu.
Wysłany: 4 Sierpień 10, 11:53
Misja specjalna: "$ Wielki wał"
Tobie i Twoim rycerzom został ostatni dzień służby, wszyscy się radujecie a wtem nagle przybył posłaniec od Biskupa Rzymu:
-Biskup wzywa Cię do siebie, do katedry.
Meldujesz się u Aureliusza:
-Jednak ludzie się nie mylą mówiąc na ciebie "Największy wojownik".
Tym razem masz najważniejszą misję, musisz eskortować bratanka Papieża z Wielkiego wału do Rzymu, gdyż przybyły do nas wieści o bardzo dużych oddziałach Sasów zmierzających do tej fortecy.
-Jakim prawem żądasz ode mnie i moich rycerzy, że wykonamy dla ciebie to zadanie, przecież dzisiaj jest nasz ostatni dzień służby!!!
-Uhahaha (Marek Aureliusz się śmieje), drogi chłopcze ja tu mam władzę i mogę zrobić co mi się żywnie podoba na przykład nie dać wam glejtu. (umożliwiającego odejście od armii rzymskiej i chodzenie gdzie się chce)
-Ty PODŁY GADZIE !!! Zrobię to, ale przysięgam, że jeśli któryś z moich rycerzy polegnie odpłacę ci sto razy gorzej !
Po tych słowach wyszedłeś z katedry i wróciłeś do karczmy w, której stacjonowali twoi rycerze:
-Bracia przepraszam ale... Musimy wykonać jeszcze jedno zadanie...
-CO ??? Po tym co zrobiliśmy, dzisiaj jest ostatni dzień służby Arturze nasz dzień odzyskania wolności, a Ty chcesz żebyśmy zginęli. - Rzekł Lancelot z Jeziora -.
Zapadła cisza, wszyscy stracili uśmiechy na twarzy i przestali się cieszyć.
-Arturze, dobrze zrobimy to, choć pewnie będę musiał przypłacić to życiem. - Rzekł Lancelot z Jeziora -.
-Nie, Lancelocie, zrobię wszystko nawet oddam życie za ciebie i za was !!!
P.S Nagłówek tej mapy napisany jest na czerwono, dlatego że jest to misja dodatkowa nie potrzebna do kampanii, gdyż tak naprawdę Arthorius nie bronił wału tylko pozostali Rzymianie.
Wysłany: 5 Sierpień 10, 13:00
Linki odnowione, zachęcam do ściągania i oceniania.
Zostały jeszcze dwie mapy do zrobienia:
#3 Bitwa na Śniegu (walka z niewielkim oddziałem saskim)
#4 Ostatnia wola (Bitwa w obronie Rzymu przed Sasami z pomocą... jak zagracie to się przekonacie).
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 8 Sierpień 10, 12:42
Misja II.
Ciekawa, krajobraz nie jest jskiś taki niesamowity, ale dobry. Nie przeszedłem misji, gdyż wróg ma dużo ludzi. Wybił mi wojaków pilnujących mostu (nastawiłem się na obronę tego miejsca, nie na obronę samego grodu) i dostał się do lorda. Misja jest trochę trudna. Widać, że tworzysz coraz lepsze mapki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum