Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wiele map LOTR było o wydarzeniach z trylogii, ale chyba nie było autora, który by stworzył mapy opowiadające czasy wcześniejsze. Postanowiłem więc stworzyć kampanię o wojnie z Sauronem, kiedy po raz pierwszy zalał śródziemie mrokiem.
W kampanii będziemy grać stroną elfów, lecz gdy kampania stanie się popularna, w późniejszy czasie może stworzę misje ze strony orków i ludzi.
Te czasy dadzą mi możliwość rozwinięcia wyobraźni i stworzenia śódziemia, którego nie znaliście przedtem. Mam nadzieję, że pomysł się wam spodoba. Misję pierwszą oczekujcie niedługo.
Gra w: Stronghold i Stronghold Crusader
Wysłany: 10 Lipiec 10, 12:56
Ja nie czytałem książki Władca Pierścieni,bo podobno trochę nudna,ale czekam na te mapki bo mogą być bardzo ciekawe.Liczę,że ten temat będzie miał duże zainteresowanie i powodzenie.Po za tym bardzo lubię Władca Pierścieni.
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 12 Lipiec 10, 13:05
Historia
Ludzie i elfy patrzą z niepokojem na Mordor. Władcaj ów tej mrocznej krainy, Sauron, rośnie w siłę. Masa plugawych orków wyrusza przez Czarną Bramę... Na świat spada mrok. Nadzieja gaśnie, bo któżby mógł się przeciwstawic takiej potędze? Wieść o pierścieniach Saurona dobiła i tak spadające morale mieszkańców Śródziemia. Teraz rozpoczyna się wojna, która przesądzi o losach świata.
Odprawa
Sauron posuwa się z zabójczą prędkością. Nieliczny opór jest przez niego brutalnie niszczony. Doszły wieści, że orkowie dotarli nawet tutaj - do ziem Elfów. Seangeron, dowódca garnizonu zamku Etrean, z niepokojem spogląda z murów. Czy orkowie przybędą tutaj? Elficki dowódca gromadzi już zapasy. Na razie nie otrzymał żadnych wiadomości o tym, co się dzieje w śródziemiu. Teraz liczy się dla niego jedno - utrzymać zamek.
Warunek zwycięstwa: Oddziały orków zostały rozbite. Warunek porażki: Seangaron nie żyje.
Podpowiedzi:
-Użyj rycerzy do niszczenia wrogich namiotów. Staraj się jeźdźców szybko nie stracić, gdyż nie mozna ich produkować.
-Jak najszybciej zbieraj zapasy.
-Postaw ok. 3 zagrody krów w zamku, będą stale dostarczać sera oraz krów jako amunicji do trebusza, którego często używaj.
-Wykorzystaj złoża kamienia wewnątrz zamku do budowy dodatkowej lini obrony. Gdy padną mury, przekierujesz na nią ocalałe oddziały.
-W misji bardzo ważne sąsmolne rowy i inżynierzy z olejem. Gdy zabraknie ci smoły, znajdziesz ją w targowisku.
W kampanii będzie kilka misji "historycznych", takich jak bitwa na zboczach Góry Przeznaczania, ale dużo też będzie misji o fabule przeze mnie dodanej do wydarzeń.
Gra w: Stronghold 1
Wysłany: 13 Lipiec 10, 16:44
Etrean
Do fabuły nie mam zastrzeżeń, w północnej części mapy nie jest dokończony krajobraz, pewnie dlatego, że nie ,,obróciłeś" widoku. Rozgrywka nie sprawiła mi aż takich trudności, więc też jest w porządku. 8/10
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 15 Lipiec 10, 09:35
Dzięki za ocenę. Liczę, że też inni userzy ocenią misję pierwszą. Oto schemat, w jakim chcę stworzyć mapki:
1. Obrona zamku Etrean - misja juz wystawiona.
2. Przymierze - tutaj będziemy bronić zamku wśód mokradeł, zawiązemy tu pakt z ludźmi.
3. Atak na obóz - atakujemy obóz orków.
4. Długi marsz - walczymy z orkami.
5. Odnowa sił - tutaj zatrzymujemy się w małym zamku, bronimy się przed orkami.
6. Mroczne bagna - przedzieramy się do Mordoru.
7. Czarna brama - atakujemy Saurona.
8. Bitwa na zboczach góry przeznaczenia - ostateczna bitwa.
Czekam na wasze sugestie, wrazie czego zmienię coś, gdybyście chcieli. Postaram się wystawić misję drugą w tym tygodniu, ponieważ 18 lipca wyjeżdżam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum