Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: W Deluxa i Krzyżowca :D ( STRONGHO 2D RULEZ )
Wysłany: 17 Czerwiec 10, 10:10 Twierdza 2-Opłaca sie kupować ?
Mam takie pytanie... Chciałbym sobie kupić Stronghold'a 2 , ale nie wiem czy się opłaca. Poza tym w ogóle nie grałem w żadną twierdzę w 3d. Więc czy opłaci mi się gdy kupię Stronghold'a 2 ?
Gra w: czasami zrobię mapę na konkurs (SH/ SHC),
Wysłany: 17 Czerwiec 10, 10:29
Ja tam uważam, że 1 jest lepsza, ale zależy jak grasz :
- jeśli edytor i te sprawy to wg. mnie raczej nie
- jeśli potyczki itp. to nawet tak
- multiplayer nie wiem nie grałem, ale myślę, może być ciekawy
Gra w: SH1;SHC;SH2;SHCE;SHL
Wysłany: 17 Czerwiec 10, 12:19
Ja polecam ze względu na multiplayer'a , ale jeżeli szukasz fabuły to z daleka. Obok dziecinnych misji są taki które zaczynasz kilka razy i nic z tego.
Gra w: SH1 HD, SHC HD, SH2
Wysłany: 17 Czerwiec 10, 15:41
paladyn, może byś wytłumaczył swoją opinię?
Kupując sh2 trochę ryzykujesz. Możesz się zawieść całkowicie, grafika nie jest mistrzowska i ma wiele błędów, ale mi się podoba. Kampania bardzo ciekawa i wciągająca, mimo, że polski dubbing jest żałosny. Twierdza 2 ma wiele trybów gry, jakiś Ci chyba musi się spodobać. Królotwórca (skirmish) jest o wiele gorszy niż w poprzedniej części (Sh Crusader), dlatego, że przeciwnicy wcale nie są lepsi i gorsi, tylko jedni mogą więcej budynków i wojsk od początku tworzyć (wprowadzono rangi), a drudzy prawie tyle co my, oczywiście bez katapult i kamiennych murów by sobie nie poradzili. Natomiast tryb gry, który wg mnie im wyszedł dość dobrze, to oblężenie i szlak chwały (po kolei oblężasz historyczne zamki).
Ja bym zachęcał do kupna także dlatego, że cena ostatnio spadła.
[ Dodano: 17 Czerwiec 10, 15:42 ]
Tryb skirmish jest.
Gra w: SH2 multi (okazyjnie)
Wysłany: 19 Czerwiec 10, 09:52
w twierdzy 2 nie potrzeba do tego programów. masz po prostu multiplayer w menu głównym. Do grania w multiplayer potrzebny jest patch 1.4.1, który można dostać tylko z Twierdzą Antologią.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum