Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gorsza niż Stronghold , ale ma swój świetny klimat ! Super słychać padające strzały w stronę Indian , chyba najbardziej mi się to podoba w tej grze Że można takie fajne strzały oddawać ludźmi
_________________ Kto dostał parę razy po ryju i wie , że nie jest ze szkła ten czuję , że żyję ! WEST HAM UNITED !
Gra w: SH1,SHC
Wysłany: 28 Styczeń 09, 17:58
Kozacy europejskie boje jest o wiele lepsze niż American.Każda na swój sposób jest dobra.SH to gra średniowieczna a AC to gra w czasach XVII i XVIII w.
_________________ Głowa bez pamięci to Twierdza bez garnizonu.
Napoleon Bonaparte
Kiedyś zagrywałem się w American Conquest, bo był dodany do jakiejś gazety, a nie miałem w co grać Całkiem fajna gra zwłaszcza dla osoby, która interesuję się tym okresem. Szczególnie do gustu przypadły mi starcia z Indianami, naprawdę ładny widok, gdy nasza armia, zazwyczaj dużo mniejsza, masakruje sporo liczniejszą armie tubylców
Ogólnie AC, to gra warta polecenia, grafika może odrzucić, ale wiadomo, że nie jest ona najważniejsza w strategiach np. taka EU II graficznie nie powala, a wciąga jak cholera.
Jednak do gustu przypadła mi bardziej seria Total War, ale przy AC też bawiłem się świetnie. Jeśli komuś się nudzi i lubi strategię, warto dać szansę AC zwłaszcza, że gra jest dość długa 8 kampanii bodajże.
Gra w: SH1,SHC
Wysłany: 29 Styczeń 09, 06:26
Dwie przeszedłem w całości, ale innych nawet nie zaczynałem, bo mnie znudziła ta gra.Wole se w kozaczków popylać i husarią turków rozbrajać.A czy ktoś gra w Age of Empire II z dodatkiem The Contenorous(chyba tak się pisze)?
_________________ Głowa bez pamięci to Twierdza bez garnizonu.
Napoleon Bonaparte
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader, SC Extreme
Wysłany: 19 Maj 10, 13:45
Grałem w American Conquest. Ciekawe kampanie historyczne. Mój tata raczej bardziej za tą grą przepadał. Ale mnie też się podobała. Tematyka interesująca, trochę dziwna grafika jak dla mnie, ale może być .
Gra w: wszystkie części, nawet troche w kindoma.
Wysłany: 7 Lipiec 10, 21:40
Gra dobra, ale trochę jak Kozacy. Tak jak Kozacy pozwala na wiele ciekawych rozwiązań strategicznych. Powiedziałbym że to plagiat, ale to gra tego samego studia.
Kozacy europejskie boje jest o wiele lepsze niż American.
Popieram. W AC też swojego czasu pogrywałem, ale gra nie przypadła mi do gustu. Co innego Kozacy, których mam na półce wszystkie część razem z dwójką i jej dodatkiem
Moim zdaniem największą bolączką AC była mała różnorodność walczących stron oraz zbyt duża dysproporcja między plemionami tubylców a państwami europejskimi. W przeciwnieństwie do Kozaków gdzie balans państw był niemal idealny (chociaż można się przyczepiać słabości np. Ukrainy czy Algierii, ale dobry gracz nimi również sobie poradzi). Poza tym Kozacy mieli świetne, rozbudowane kampanie i wymagający tryb potyczek (walka jeden na jeden z kompem na very hard - bezcenne). Polecam
_________________ "Co cię nie zabije to może cię pokaleczyć"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum