Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: Stronghold 1
Wysłany: 9 Maj 10, 16:58 [kampania] Rzym
Kampania będzie zawierać około czterech map. Jedną mapę już mam prawie gotową, muszę jeszcze troszkę nad nią popracować. Myślę, że za 2 dni wystawię pierwszą misję wraz z fabułą.
W pierwszej misji będzie bitwa z Germanami, w drugiej prawdopodobnie zadaniem będzie zgromadzenie żywności i broni, w trzeciej będziemy bronić obozu rzymskiego , w czwartej misji będziemy oblegać miasto Germanów.
Kampanię chcę zrobić z wielkim rozmachem mapy będą dobrze dopracowane i zbalansowane. Chcę, aby ta kampania była moją najlepszą, dlatego do wystawienia ostatniej mapy minie trochę czasu . Ogólem czeka mnie mnóstwo pracy...
Wysłany: 14 Maj 10, 12:29
Jeszcze dzisiaj wystawię mapę (czekam aż mapa pojawi się na heaven), myślę, że najlepiej będzie gdy wszystkie mapy będę wystawiał w temacie, nie będzie wtedy zamieszania
Wysłany: 15 Maj 10, 06:27
RZYM
część I: Bitwa
Rok 174, Rzym rozkwita, prężnie rozwijająca się gospodarka pozwala na ekspansję na północ, gdzie ziemie zamieszkiwane są przez dzielny lud - Germanów. Cesarz Marek Aureliusz wysyła legion pod Twoim dowództwem do podbicia terytoriów na północ od Dunaju, gdzie ziemie zamieszkują Kwadowie, jedno z plemion germańskich.
Twoim zadaniem jest podbicie tych terenów, Cesarstwo Rzymskie musi zwiększyć swój obszar, a ziemie Kwadów są do tego zadania idealne.
Na wiosnę wyruszyłeś wraz ze swoim legionem za Dunaj, gdzie rozbiłeś obóz. Następnego dnia wyruszyłeś w głąb ziem zamieszkiwanych przez Germanów i napotkałeś w lesie pierwsze wrogie oddziały. Postanowiłeś czekać na rozwój wydarzeń, prawdopodobnie czeka Cię wielka bitwa…
porady
-ustaw łuczników lub ich częśc na siedzibę, skąd będą mieli dogodną pozycję strzelecką
-część pikkinierów ustaw do obrony króla, gdyż wróg atakuje także niewielkim oddziałem z boku
-mądrze używaj postaw żołnierzy (defensywna i agresywna)
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 15 Maj 10, 15:21
Bitwa.
Krajobraz ciekawy, ładne użycie "spalonej" ziemi, ale mam kilka zastrzeżeń: co to są za te dymki (małe kałuże smoły) i dlaczego rzeka urywa się w pewnym punkcie? Czy to jakiś most?
Co do trudności, to na początku się gra trudniej, jeśli chcesz sobie pograć tradycyjnie, ale potem się odkrywa prostą metodę - wszystkie wojska na zamek i możesz spokojnie oglądać widoki Wieprz ponosi porażki same, a ty możesz śmiać z przeciwnika nieudolności stale. I co tym owocuje? Żadnych strat (oprócz rycerzy i 2,3 piechurów których zostawiłem przed siedzibą). Potem tylko miecznicy na wojska w lesie ( również bez strat własnych ) i po sprawie.
Niezbyt jak na twoje standardy ( w sprawie grywalności ) ale krajobraz trzyma normę, dlatego 7/10. Czekam na kolejne misje!
Gra w: SH1 HD, SHC HD, SH2
Wysłany: 15 Maj 10, 15:37
Wg mnie Rzym cz1 Bitwa, to jedna z najlepszych twoich map. Bardzo przyjemnie się grało, choć nie używając tego sposobu co wojownik123 przegrałem. Krajobraz perfekcyjny, jedynie rzeka ma trochę zbyt regularny kształt. Też robię bitwę (kampania Wojny w Anglii), którą spróbuję wstawić do końca weekendu i jest dość podobna, zobaczymy, która lepsza.
Jeszcze inwazje mogłyby być trochę częściej (w takiej ilości jak są), więcej katapult i możliwość strzelania krowami. 9/10
[ Dodano: 15 Maj 10, 17:26 ]
Nie wiem jeszcze, dlaczego wiadomości wysyła wieprz, a atakuje nas wilk.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum