Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Od 2 letniej przerwy od Strongholda postanowiłem znowu pograć i postanowiłem ponownie na gamespy , ale teraz mi sie zawiesza w tym samym miejscu ( w panelu w ktorym znajde serwery graczy ) , ale mam podejrzenia że to może mieć związek z nowym internetem (radiówka) gdyz z kolega kiedys wlasnie nie moglem zagrac gdyz mial radiówke , czy bede mogl zagrac jeszcze na multiplayer jakims programem bez zew ip? (oprocz z hamachi bo na nim wywala mnie podczas gry - polaczenie przerwane gdyz ping 20-40 za duzy , czasem skoki do 80)
Ostatnio zmieniony przez Kacper 30 Lipiec 11, 13:12, w całości zmieniany 1 raz
Gra w: Crusader multi
Wysłany: 15 Kwiecień 10, 11:24
Ping do 100 jest dobry, jak masz 20-40 to nawet bardzo dobry, ale cos masz z netem albo ustawieniami skoro piszesz, że ani gameranger, ani gamespy ani hamachi nie działają.
Oczywiście, że trzeba mieć zew. ip. Ja mam neo, ale stworzyłem z tego sieć lan na 4 kompy, więc niestety mam podobny problem Gamespy mi się zawiesza. Gameranger, hamachi, zwykłe TCP/IP. Nie ma na razie raczej większej palety alternatyw.
Gra w: Stronghold , SC .
Wysłany: 17 Kwiecień 10, 20:13
no to sprawa rozwiazana bo bez hamachi nie mam zew ip , no ale teraz drugi problem , jak chce grac juz z hamachi , to sa lagi mimo ze mam ping 20-40 a kolega ponizej 20 O.o
Wysłany: 18 Kwiecień 10, 10:28
chodzi mi ktore jakby wlasnie zatrzymywaly chwilowo, potem nagle odpuszcza gram bez problemow i nagle ,,połączenie przerwane" ale moze to jest wina kolegi hosta ?
może moglby ktos sprobowac ze mna na hamachi zagrac ?
Gra w: 1 Deluxe, Crusader, 2, Extreme
Wiek: 29 Posty: 67 Skąd: Ostrów Wielkopolski Medale: Brak
Wysłany: 29 Kwiecień 10, 10:48
Ja tez gram przez Gameranger i niemam problemow, ale polecam wersje crusadera 1.1 ponieważ wiekszosc graczy tam ma taka wersję, a do deluxe 1.2. I takie wersje masz w oryginale gdy kupisz. A chyba nikt nie będzie żałował 20zł na te 2 wspaniałe gry
Wysłany: 29 Kwiecień 10, 13:31
ver crusa mam 1.1 (Warchest) i 1.2 zwykłego ale nie o to chodzi w temacie , problem w tym że jak z kimś zaczne potyczke załóżmy w stronghold 1 , to po chwili gry połączenie przerwane , dzieje sie tak podczas gry z moim kumplem , obaj mamy dobry ping , a ja przez Gameranger nie popykam bo nie mam zewnetrznego ip (radiówka)
Gra w: Wszystkie jakie wyszły :)
Wysłany: 30 Maj 10, 15:08
Odświeżanie tematu : a mi nie działa ani Gamespy ani Hamachi nawet nie miałem z kim próbować game spy włącza mi się zacina w głównym menu i tyle mam z gry nawet jak znajde kogoś to i tak wywala mnie z sesji w ogóle nie chce mnie połączyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum