Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Ja też miałem ciężko jak grałem Wenecją(Posiadałem Mediolan, Wenecję, Florencję, Genuę i Bolonię). Miałem wojne z: Niemcami, Francją, Mediolanem, Bizancjum, i Sycylią(i o dziwo skutecznie się broniłem), a jedyna armia jaką miałem była na krucjacie w Jerozolimie(Zrabowałem cały Egipt aż do Kairu, bo kasy potrzebowałem). Po tym armia wróciła i się zemściłem na Francji i Niemcach.
Jedyny screen z tej gry jaki posiadam.
Jedna rada dla ciebie:
Nie daj się zwasalizować bo nic kasy nie zarobisz(wszystko poleci do Maurów)
Ja tak samo ale grałem parę dni i to Hiszpanią (podbiłem pół świata i zacząłem mieć problemy... z Mongolijskim Imperium więc zrobiłem wasalstwo... aż wstyd...)
_________________ One more block...
One more block...
One more block...
One more block...
Gra w: Sh1.SHC
Wysłany: 9 Czerwiec 10, 15:00
No cóż fajna gra najpierw sprawdzałem wszystkie frakcje teraz na serio gram Cesarstwem niemieckim (Na początku są najlepsi) idzie mi średnio za pierwszym razem przegrałem samouczek!!!! Do inwazji mongołów nie dotarłem mam 20 turę.
_________________ Czas leci, czas leci...
Innymi słowy do roboty...
Ech.
Lol? Na pewno masz mniej lat skoro ja mam 10 i mam 100 turę, a ty 12 i samouczka za pierwszym razem nie przeszedłeś:D Obecnie gram Sycylią, jak już mówiłem 112 tura. Zająłem Papiestwo ale potem Papież mi wybaczył xD Mediolan jest mój, połowa Niemiec, Polska zajęta, Praga i okolice zajęte, teraz dobieram się do Wenecji mam tam 2 miasta łącznie ze stolicą ( xD ) i 3 miasta z Francji. Zajęte mam też te 2 wysepki Cagliari i ta druga. Jeszcze na dodatek dobieram się do Egiptu. Już mam tam 3 miasta. Ogólnie gra idzie mi dobrze, gram na poziomie średnim. Zbieram podaty, ale już za dużo mam miast i podczas jednej tury nie chce mi się do nich zaglądać, to czasami po prostu opuszczam kilka tur i podczas nich nie sprawdzam miast tylko ruszam wojo. Stosunki z Papieżem bardzo dobre ( xD ). Jak chcę krucjatę to Papież zgadza sie na nią za pierwszym razem. Aha właśnie jeszcze mam Jerozolime z krucjaty i jakieś 3 miasta koło niej (nie pamiętam nazw).
Edycja: Kacper
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Ostatnio zmieniony przez Kacper 11 Czerwiec 10, 14:19, w całości zmieniany 1 raz
Gra w: Sh1.SHC
Wysłany: 11 Czerwiec 10, 17:45
Chodzi o samouczek bitwy, mama mnie zawołała zapomniałem zrobić pauzę przez przypadek nacisnąłem gdzieś myszką i ,,całkowita porażka". (nie dokońca bo komputer przyjaciel wygrał)
Grę mam od 1 czerwaca więc się nie dziw po za tym -najpierw sprawdzałem wszystkie frakcje-.
Teraz sytuacja ma się lepiej Ruś i Polska podbite i sojusz z wszystkimi.
_________________ Czas leci, czas leci...
Innymi słowy do roboty...
Ech.
Ja obecnie gram Novogrodem(Ruś). Jak opanuje sytuację w państwie to wrzucę screena i opiszę przebieg. Obecnie to moja ulubiona frakcja. Z nudów wyszkoliłem sobie zabójce i wysłałem go pod Rzym... Zabił już co najmniej z 8 papieży i 2 polskich królów.
http://pl.tinypic.com/r/34t8kux/6
Proszę, oto screen.
Bizancjum i Dania to moi sojusznicy, od Bizancjum wykupiłem: Saloniki, Durres i Korynt, a Konstantynopol zająłem, gdy przejął go Egipt. Zaczynałem z jedną prowincją.
Gra w: Sh+SHC
Wysłany: 26 Listopad 10, 12:02
ostatnio kupilem sobie krolestwa, ale nie dla gry w kampanie, tylko odrazu zainstalowalem sobie moda Last Age(przenosi nas w uniwersum Wladcy pierscieni). A w podstawowej wersji, kampanie przeszedlem HRE(Swiete cesarstwo rzymskie), Maurami, Turkami, egiptem, polska i hiszpania. Najlepiej gralo sie Turkami i egiptem(kampania hiszpanska, polska i HRE jest za latwa, maurami takze nie nalezy do trudnych). Wiekszosc bitew wygrywalem tylko straza generalska + strzelcy konni, posiadajac przy tym dwie armie do oblezen(Asasyni, gwardia saracenska, piechota sudanska i jakis ciezkozbrojnych najemnikow do szturmu na mury).
_________________ One, two Freedy's comming for you... Three, four better lock your door... Five, six grab a crucifix... Seven, eight better stay up late... Nine, ten never sleep again...
Wysłany: 11 Grudzień 10, 19:12
Pozycja obowiazkowa dla stratega. A cenowo to juz niedrogo stoii, bo rok temu kosztowala 50 dyszek, razem z kingdoms. Czyli cenowo odpowiednia.
_________________ One, two Freedy's comming for you... Three, four better lock your door... Five, six grab a crucifix... Seven, eight better stay up late... Nine, ten never sleep again...
Gra w: życie
Wiek: 29 Posty: 652 Skąd: Nowy Sącz Medale: 1 (Więcej...)
Wysłany: 11 Grudzień 10, 20:07
Poprosiłem o Medievala 2 kolegę, żeby mi na Mikołaja kupił, a ten kupił mi sam dodatek xD No więc ściągnąłem z torrentów 1 i 2 medievala. Jedynka nie chodzi (czarny ekran po włączeniu), a przy dwójce podczas instalacji mam błąd danych CRC ;/ Tak więc chyba trzeba będzie kupić.
Wysłany: 16 Grudzień 10, 18:39
Ja teraz sobie rozpaczalem gre HRE, i gra jest calkiem przyjemna. Poczatek latwiutki, ale po paru turach atakuje Cie Mediolan, Dania(problemy z Magdeburgiem, czy Brandenburgia), Polska i czasem Wenecja. Ekskomunika w min 5 turze to norma, podcxas grania HRE. A w tym momencie podbilem Polske, zdobylem Genue i Mediolan(ale maja siedzibe jeszcze we Florencji), A stracilem Bawarie i Szwajcarie na rzecz Francji(w Szwajcarii wybuchl bunt, a Bawaria byla slabo broniona, tylko przez 2x ochotniczy wlocznicy i 2x chlopscy lucznicy).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum