ZalogujRejestracjaSzukaj Użytkownicy MedaleZaloguj się, by sprawdzić wiadomościGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij


Poprzedni temat «» Następny temat
Medieval 2 total war
Autor Wiadomość
ponceriusz 
Dzielny wojak

Gra w: SH1 HD, SHC HD, SH2
Wiek: 20
Posty: 615
Skąd: Poznań
Medale: Brak

Wysłany: 25 Lipiec 09, 12:26   Medieval 2 total war

Najlepsza gra w jaką grałem, obecnie mi nie działa.
Lubiłem grac Hiszpanią, Sycylią, Anglią i Danią. Nigdy nie skończyłem wielkiej kampanii.

A jak wy, przeszliście gre, czym graliście/gracie i czy wam się podoba gra?

Jeszcze jest dodatek Kingdoms, przeczytajcie sobie o nim na gry-online.pl . Dodatek kupiłem , ale nie zdąrzyłem uruchomic. O dodatku też piszcie, wg. mnie bardzo dużo wprowadza do gry i uważam, że powinien byc samodzielnym dodatkiem.
 
 
Kalimach 
Wolny chłop

Posty: 85
Medale: Brak

Wysłany: 27 Lipiec 09, 23:44   

W czystego Medievala skończyłem już dawno grać, ponieważ denerwują mnie ciągłe wojny w postaci „ja kontra reszta Europy” Wiem gra nosi tytuł Total War, ale prawdę mówiąc wolę stopniowa i pomału rozwijać swoje państwo, a nie ciągle prowadzić podboje.
Do tej pory rozegrałem kilka kampanii następującymi frakcjami: Anglia, Hiszpania, Polska, Mediolan.
Najlepiej jednak grało mi się Królestwem Hiszpanii. Kampanię ukończyłem, podbijając połowę Europy oraz północne wybrzeże Afryki. W Azji również posiadałem Jerozolimę i kilka inny miast.

Obecnie gram na modzie Broken Crescent i jestem zadowolony. Bez dwóch zdań mod jest sto razy lepszy niż zwykły Medieval II

W Kingdoms nie grałem. Po co mam wydawać kasę na dodatek jak mogę pograć w mody, które zazwyczaj są lepsze od oryginału np: Europa Barbarorum i Rome Total Realism do Rome Total War, czy wspomniany już Broken Crescent i Stainless Stell do Medievala II ;)
 
 
ponceriusz 
Dzielny wojak

Gra w: SH1 HD, SHC HD, SH2
Wiek: 20
Posty: 615
Skąd: Poznań
Medale: Brak

Wysłany: 28 Lipiec 09, 11:40   

Dodatek po prostu daje inną kampanię, inne frakcje. W dodatku nie trzeba się martwić wojną z całą europą, tam się ma wojnę tylko z przydzielonymi tobie frakcjami. Bardzo się niecierpliwie kiedy w jakiś sposób znowu odpale gre.
Z modami nie eksperymentowałem, bo miałem przykre doświadczenie. Mam GTA SA i dużo w to wcześniej grałem, zainstalowałem kilka patchy i modów i gra się po kilku minutach wyłączała. Potem, jak już usunąłem wszystkie patche itp. , to nadal się zacinało. Powodem były utwory gracza, które wgrałem do gry. Gdy zostały usunięte problem minął, ale chęć na gre już mi przeszła.
Teraz wole nie eksperymentować zbyt z modami, przynajmniej nie przy takich dobrych grach jak medieval.
 
 
Kalimach 
Wolny chłop

Posty: 85
Medale: Brak

Wysłany: 28 Lipiec 09, 12:22   

Do GTA nigdy nie instalowałem modów, więc nie wiem jak to wygląda, ale wgranie moda do Medievala to nic trudnego. Więcej namęczyłem się z instalowaniem modów do Rome:TW

Co do instalacji moda, to wystarczy postępować zgodnie z instrukcją oraz poczytać forum o danym modzie i powinno być wszystko ok. Fakt istnieje ryzyko zepsucia gry, ale zawsze można zrobić kopię zapasową i na nią instalować moda.

Cytat:
Dodatek po prostu daje inną kampanię, inne frakcje. W dodatku nie trzeba się martwić wojną z całą europą, tam się ma wojnę tylko z przydzielonymi tobie frakcjami.

Wiem, ale jakoś średniowieczna Europa zbrzydła mi się. Zresztą Polska w Królestwach została potraktowana po macoszemu, a na dodatek gdzieś czytałem, że Litwa jest kopią Polski. Fakt dodatek dodaje również kampanię w Ameryce i na bliskim wschodzie, ale mimo wszystko jakoś nie ciągnie mnie by pograć w Królestwa.
 
 
Threeth 
Dzielny wojak

Posty: 594
Skąd: Bielsko-Biała
Medale: Brak

Wysłany: 2 Sierpień 09, 22:18   

Ja mam Medievala2 od 3 dni i póki co jest super.
I mam pytanie bo w kampanii mam tylko Anglię, Hiszpanię, Francję, Imperium Rzymskie(?), i Wenecję(Nie jestem pewien co do tego czy to Wenecja czy coś innego)
A wy np mówicie że graliście np Mediolanem (Jeśli to coś banalnego to sory)

A ogólnie to grałem Wenecją i dotrwałem do 150tury chyba a potem miałem -11000 kasy i mi się odechciało grać, i teraz zacząłem grać Anglią.
_________________
>>Moje mapy<<
 
 
ponceriusz 
Dzielny wojak

Gra w: SH1 HD, SHC HD, SH2
Wiek: 20
Posty: 615
Skąd: Poznań
Medale: Brak

Wysłany: 3 Sierpień 09, 10:17   

Imperium rzymskie, to dokładniej Cesarstwo Rzymskie Narodu Niemieckiego, a prościej-Niemcy.
Aby odblokować jakiś kraj, trzeba go podbić. Wyjątkami są Papiestwo, Rebelianci (nie da się ich podbić), Mongołowie, Tatarowie i Aztekowie. Są frakcjami niegrywalnymi, a to znaczy, że nie da się nimi grać :lol: .

Skoro masz gre trzy dni i tak daleko doszedłeś kampanią, to dobry jesteś. Ja najpierw dochodziłem do 80-100 tury, a raz dopłynąłem do ameryki (Hiszpanią, oczywiście). Najdłużej grałem Hiszpanią, wtedy gdy odkryłem nowy świat i wtedy byłem tylko :?: 2 razy ekskomunikowany xD .
_________________
Good night white pride
 
 
Threeth 
Dzielny wojak

Posty: 594
Skąd: Bielsko-Biała
Medale: Brak

Wysłany: 13 Sierpień 09, 21:43   

Dobrze mi idzie :D
Odblokowałem już: Mediolan, Sycylie, Portugalię, Danię, Polskę, Szkocje, Moors.
Nie pamiętam czy jeszcze coś było.
A tak to mam Anglię na 210 turze dopłynąłem do nowego świata, Portugalię, coś koło 130 tury i zająłem wszystko od Hiszpani po Francję :D i Wenecję gdzieś na 120 turze, zająłem całe Włochy i afryki kawałek. To były te z mocniejszych a teraz gram Moors na 60 turze już i kilka miast w Egipcie mam.

PS
Można grać papierzem:D
w folderze data w grze dajesz papal states z unplayable do playable czy coś takiego nie testowałem jeszcze.
_________________
>>Moje mapy<<
 
 
ponceriusz 
Dzielny wojak

Gra w: SH1 HD, SHC HD, SH2
Wiek: 20
Posty: 615
Skąd: Poznań
Medale: Brak

Wysłany: 14 Sierpień 09, 15:04   

Co to jest Moors?


No, dobry jesteś... Albo ja jestem słaby, chyba to drugie.
 
 
Threeth 
Dzielny wojak

Posty: 594
Skąd: Bielsko-Biała
Medale: Brak

Wysłany: 14 Sierpień 09, 16:36   

Moors to ci muzułmanie przy Hiszpanii.

No też tak sądze że raczej to ty jesteś słaby
_________________
>>Moje mapy<<
 
 
ponceriusz 
Dzielny wojak

Gra w: SH1 HD, SHC HD, SH2
Wiek: 20
Posty: 615
Skąd: Poznań
Medale: Brak

Wysłany: 28 Grudzień 09, 19:22   

Kupiłem drugi raz Medievala, tym razem z Topsellera i chyba inna wersja, bo widzę dużo zmian w grze. Między innymi dużo więcej robi Papiestwo, bo zajmuje miasta afrykańskie, miewa wojny z Bizancjum i Maurami (Moors po polsku), oraz w przypadku mojego brata, który jest Francją (poziom kampanii: Trudny), papież ma też wojny z tymi ekskomunikowanymi (papież wypowiedział mu wojnę i zajął Marsylię).
Inną zmianą jest to, że wszystkie frakcje zajmują osady daleko za morzami jak np. Sycylia i Wenecja, co mają Tunis, Cagliari i Trypolis. Może dla nich to nie tak daleko, ale często Portugalia ma Rennes (północno-zachodnia Francja) i Caernavon (Wlk. Brytania).
Jeszcze znacznie polepszyli (gdy komputer nimi jest) Turcję i Anglię. Teraz Turcja prawię niszczy Bizancjum, a Anglia nie ma problemu ze Szkotami, którzy wcześniej mieli więcej terenów niż oni.
O dodatku napiszę później.
_________________
Good night white pride
 
 
Maciek 
Paladyn


Wiek: 17
Posty: 1098
Skąd: Głogów
Medale: Brak

Wysłany: 29 Grudzień 09, 09:38   

Dużo ten dodatek dodaje. A ja opiszę moją historię. Gram sobie Cesarstwem Niemieckim. Mam zajętą Wenecję(Stolicę nie frakcję). I atakuje mnie jakiś ich kapitan. Wstrzymał oblężenie a ja w tym czasie wysłałem swojego kapitana na niego. Udało się ich kapitan umarł. Turę później wiadomość. Relacje polepszone. Cesarstwo Niemieckie. Bardzo dobreXD. To było prawie tak jakby moje państwo było moim sojusznikiem i ja mu pomogłemXD
_________________
Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
 
 
 
Kalimach 
Wolny chłop

Posty: 85
Medale: Brak

Wysłany: 30 Grudzień 09, 09:53   

Przekopałem folder ze screenami z MTW II i postanowiłem wstawić kilka z nich:

Screen 1 przedstawia bitwę pomiędzy Turcją (ja) i Armenią (wróg). Warto zwrócić uwagę na generała Armenii, który chyba spadł ze swojego wierzchowca ;)
Obrazek 1

Screen 2 przedstawia bitwę pod Grunwaldem. Biedny Ulrich został sam na polu bitwy :D
Obrazek 2


Screen 3 przedstawia ciekawe zjawisko a mianowicie powódź na środku pustyni ;)
Obrazek 3

Screen 4 pokazuje końcowy wynik starcia, pomiędzy mną (Polska) a komputerem (Węgry) Inteligencja kompa czasami mnie zadziwia :roll:
Obrazek 4

Jeśli macie jakieś ciekawe screeny to też wstawiajcie ;)
 
 
Ivor94 
Osadnik


Wiek: 23
Posty: 30
Skąd: Katowice
Medale: Brak

Wysłany: 2 Styczeń 10, 15:36   

Co do pierwszego obrazka - nie sądzę żeby to był generał, w tle leży kilkanaście takich samych koni, a generał zawsze ma innego wierzchowca ;)
 
 
 
Threeth 
Dzielny wojak

Posty: 594
Skąd: Bielsko-Biała
Medale: Brak

Wysłany: 3 Styczeń 10, 20:09   

http://i46.tinypic.com/2na1q4l.jpg (miałem podczas tej gry wiele takich generałów)


Potęga Imperium Azteków :D
Najpierw pokonałem: Tlaxcalan, później Hiszpanie i prawie jednocześnie toczyłem baardzo długą wojnę z Majami(około 100 tur). Następnie walka z Tarascanami i Francją, jak ich pokonałem to nieustannie rozwalałem kolejne pełne armie Apaczów(3 na turę!) aż w końcu mi się to znudziło i przestałem nimi grać. NIE grałem na kodach(kasa sama się namnożyła.
Jak ktoś chce to podeśle save.

Sam dodatek może nie jest zbyt fajny, ale warto go kupić dla samych modów np.Thrid Age , który jest według mnie najlepszym modem pod kingdoms lub ostatnio wyszedł mod Call Of Warhammer
_________________
>>Moje mapy<<
 
 
ponceriusz 
Dzielny wojak

Gra w: SH1 HD, SHC HD, SH2
Wiek: 20
Posty: 615
Skąd: Poznań
Medale: Brak

Wysłany: 4 Styczeń 10, 13:35   

Ja gram Hiszpanią teraz na Baaardzo Dużym poziomie kampanii i rzeczywiście jest Baaardzo trudno. Jestem dość wcześnie, nie pamiętam nr tury, ale mam wojnę (napiszę po kolei) z:
Sycylią, Bizancjum, Egiptem (krucjata), Maurami (już jestem ich wasalem), Francją i co dziwne jakaś dość spora armia szkocka(!) maszeruje na Toledo. Z kasą jest potwornie, utrzymuje się trybutami.
_________________
Good night white pride
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | Template DarkMW created by razz