Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: SH1,SHC
Wysłany: 14 Styczeń 10, 18:19 Stronghold I - Kampania
Witam. Chciałbym wam przedstawić na razie zapowiedź mojej kampanii do Stronghold I.
Otóż akcja dzieje się na przełomie XI i XII wieku. W państwie Terydze wybucha bunt rebeliantów, którzy zajmują większą część państwa, gdyż było ono mocno osłabione po najazdach innych państw. Nie oszczędzano nikogo. Zginął króli i większość jego podwładnych. Zbiec z pola walki zdołał syn poległego króla z oddziałem najwierniejszych ludzi, który wabił się Miliad. Od tej pory okrutny władca rebeliantów - Dulan ogłosił się królem i w miejsce Terygi założył państwo, któro nosiło nazwę: Kamoria. Miliad skierował się w stronę gór, gdzie chciał założyć swoją siedzibę i odbudować Terygę kamień po kamieniu. Teraz jego głównym celem była tylko zemsta i zabicie Dulana.
Postacie:
Imię: Miliad
Stanowisko: władca
Opis: Miliad jest synem króla Terygi, jest osobą bardzo ambitną, świetnie się nadaje do pełnienia roli władcy, jest bardzo odważny i ceni sobie honor.
Imię: Savan
Stanowisko: prawa dłoń Miliada / dowódca wojsk królewskich
Opis: Savan był dowódcą wojsk królewskich Terygi, zawsze stał u boku króla i Miliada, jest świetnym rycerzem jak i dowódcą.
Jest to już koniec mojej mini kampanii opowiadającej o losach Miliada. Po udanym oblężeniu zabiłeś Dulana i przejąłeś tron w Kamorii przywracając właściwą nazwę jaką jest Teryga. Ludzie pokochali Cię jako władcę, a sąsiadujące z nami hrabstwa przyłączyły się do nas.
Mam nadzieję, że moja kampania chociaż w małym stopniu się wam spodobała Oczywiście prosze o wasze szczere opinie, które dotyczą zalet jak i wad.
Ostatnio zmieniony przez kolesgit 29 Styczeń 10, 18:11, w całości zmieniany 8 razy
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Wysłany: 14 Styczeń 10, 18:58
Wiesz najpierw wole wstawić zapowiedź, bo chce się dowiedzieć czy jest sens robienia dalszych misji czy nie. Szkoda, żebym zrobił i wstawił wszystkie misje a nikomu by się nie spodobały. Pozdro
Dawaj na forum opisy misji i oddzielnie minimapy, bo na tych Twoich screenach i tak niczego nie widać...
Poza tym fabuła spoko, ale nie chce mi się jej czytać.
Krajobrazy słabe, oczywiście nie grałem.
Ostatnio zmieniony przez Odyn 31 Styczeń 10, 11:51, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 18 Styczeń 10, 19:38
Lord Smerf napisał/a:
Do tematu.
Dawaj na forum opisy misji i oddzielnie minimapy, bo na tych Twoich screenach i tak niczego nie widać...
Poza tym fabuła spoko, ale nie chce mi się jej czytać.
Krajobrazy słabe, oczywiście nie grałem.
Przecież wystarczy kliknąć na screen i masz powiększony i wszystko widać, więc w jakim celu mam opisywać misje tutaj?
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 19 Styczeń 10, 14:11
3.Ciekawa, ale tutaj wypisze błędy:
- ma się zbyt mało pałkarzy, jak się zahaczy o tych zbrojnych to czym się lorda zabije ???
- jelenie uwięzione w skałach ???
- czy ten , który bardzo przyczynił się do zwycięstwa Dulana dostał jakiś mały fort w górach ???
Wysłany: 19 Styczeń 10, 17:32
Wojownik, każdą misję którą tutaj wrzucam zawsze testuje. Jeżeli sam jej nie mogę przejść nie wrzucam. Tą przeszedłem za pierwszym razem. Najlepszym sposobem jest łucznikami wybicie wrogich łuczników a następnie odciągnięcie zbrojnych, co daje wolną drogę dla pałkarzy. Co do jeleni to sam nie wiem jak się tam znalazły, a co do Jemira, on jak i paru innych wiernych towarzyszy Dulana dostali ziemię na własność. Gór jest dosyc dużo, bo chciałem stworzyć odpowiedni dla mnie klimat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum