Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Jeśli kogoś interesują szachy to serdecznie zapraszam na: http://chesscafe.pl/
Można tam znaleźć bardzo cenne wykłady, nawet dla bardziej zaawansowanych graczy.
Nie byłeś dobry, bo uległeś stereotypowi... każdy mówi, że gra ta jest tylko dla inteligentnych ludzi (jeśli jesteś człowiekiem to jesteś inteligentny ), ale tak naprawdę grać może każdy, a do wygranej dochodzi się poprzez trening, w tym poznanie idei strategicznych oraz nauki liczenia wariantów i różnych sposobów remisowania, czy tez wygrywania.
Szachy, gra która kocham równie mocno jak karty Coś wspaniałego, zresztą nie bez przypadku jest grą królewską. Nie wiem dlaczego mnie tak wciąga, ale coś w niej jest.
Najlepiej wspominam grę z kolega na przerwach w szkole Małe szklane szachy i można było sobie świetnie zająć czas.
P.S. Ktoś na jednym z odwiedzanych przeze mnie forów napisał, że daje na stałe +2 do inteligencji xD
_________________ "Bogu duszę,
władcy ciało,
damie serce."
Mimo tego, że w szachach jestem totalnym amatorem (wiem jak się przesuwają te figurki, prócz tego zero taktyki ) lubię od czasu do czasu sobie pograć.
Zresztą tak jak napisał Ardeth, gra na przerwach cholernie wciąga i relaksuje umysł, powiedziałbym, że szachy to taki Medieval TW w realu
____
Taki mały oftop dla All Filippo
Co do mojego nicku, jest to imię jednego z wodzów greckich, walczących pod Maratonem(kocham starożytność)
By Wikipedia
"W czasie bitwy Kallimach dowodził prawym skrzydłem armii ateńskiej. Prawe i lewe skrzydło (lewe dowodzone przez Platejczyków) okrążyły armię perską doprowadzając do zwycięstwa Greków. Kallimach zginął w walce."
Również kocham szachy i jestem dość dobry (chociaż żadnej katergorii nie mam). Grma amatorsko ale jak już powiedziałem dosyć dobrze. A co do chesscafe, to oglądałem dawno temu te wykłady, ale już od ponad roku żadnego nie dodają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum