Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Najlepsza jest oczywiście jedynka ;] Crusader nie ma oprócz kampani historycznej ŻADNEJ fabuły... Na drugim miejscu Stronghold 2 ;]
Ale w fabule stronghold 1 bawimy się w robin hooda - pokonujemy jego wrogów politycznych w kraju i zbieramy kase jako okup za niego. To też miało miejsce w historii bo ten król to Ryszard Lwie Serce
Gra w: Stronghold
Wysłany: 7 Październik 09, 15:01
Moim zdaniem najlepszą fabułę Twierdza nr 1. Odbijanie terytorium z rąk możnowładców (trochę jak w Robin Hoodzie ;P) etc, etc ekscytuje ;].
SHC (którego nareszcie od wczoraj mam) ma niezłe kampanie, bo opisywane przez historię, ale historia ta jest na drugim planie. Tu liczy się tylko zabawa.
SH2 ma dobrą fabułę, ale jest zbyt niedorobiona (bez skojarzeń, proszę) - i to mnie odrzuca.
SHL jest wzorowane na mitach i legendach. Trudno tu mieć zastrzeżenia, co najwyżej do niektórych budowli (tj. nie wyglądają odpowiednio jak na swoją epokę historyczną).
SHC:E nie grałem, więc nie oceniam.
Dla mnie najlepsza twierdza to oczywiście 2. Ma bardzo realną grafikę. Dobre ma też misje. Nie pamiętam co jeszcze bo dawno temu ją miałem. Ale w te twierdze które grałem uporządkuje według mej oceny:
1.Stronghold 2
2.Stronghold 1
3.Stronghold C...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum