Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Jest to trick odkryty przez zemnie. Jest to trik na zabicie lorda,przy czym nie zakończając grę.
Po prostu przy statusie naszego lorda w zakładce ze statystykami lordów widnieje czaszka.Lord nie żyje a zamek dalej istnieje.No to do rzeczy:
Żeby wykonac ten trcik należy miec za sojusznika AI używającego blanek.
Nastepnie trzeba pójśc lordem na miejsce gdzie nasz sojusznik buduje muz z blankami i stanąc tam gdzie ma byc dokładnie blanka.Kiedy przeciwnik zbuduje juz blanki twój lord zniknie a ty będziesz grał dalej.(uwaga po wykorzystaniu tego tricku nie można juz korzystac z zakładki twoi sojusznicy,ponieważ komputer traktuje cię jako martwego)
1.
2.
3.
Dzięki temu sposobowi nie da się przegrac. Dodatkowym plusem jest to ze komputer nie przeprowadza na ciebie ataków ponieważ myśli ze przegrałeś a ty w tym czasie możesz zbierac armie.
Może został już opisany ten trcik,ale jeżeli nie,to mile widziane oceny i komentarze na temat tego tricku.
No ładnie . Ale w multi i tak tego nie zrobisz, chyba, że gra będzie na botów. Tak w ogóle, to boty w takim razie będą zbierać armię w zamku i trudniej będzie je pokonać. Trochę zawodny ten trick, bo mogą zabić lorda przy okazji, ale dobra ciekawostka.
Pytania:
1.Co będzie, gdy zostanie zburzony mur?
2.Sprawdzałeś, czy nie będą atakować? Z tego, co pamiętam, przeciwnik zmierza w kierunku siedziby, a nie lorda. Poprawcie mnie, jeśli się mylę.
Dobry trick... Tak na multi nic z tego... Ale to może umilić grę z botami
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Gra w: SH2 multi (okazyjnie)
Wysłany: 5 Sierpień 09, 08:23
to wyjaśnia właśnie problem, że jak odpalamy multi to czasami niektórzy lordowie botów są martwi. Po porostu łażą po mapie i czasem nieopatrznie bot może na swoim lordzie postawić mur.
W temacie o tym bugu ktoś zasugerował, że dzieje się tak, gdy gracz/bot nie ma koloru, który wynika dla niego z kolejności dołączania do gry. Ja myślę, że to jest możliwe, lordowie botów nie chodzą przecież aż tak dużo po mapie, aby mogli zostać zabudowani przez innych.
U mnie na kompie też zadziałało:D Nawet nie macie pojęcia jaką miałem z tego radoche...
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Niezłe. Próbowałem tak z wrogim Kalifem. Wysłał mi paru zbrojnych pod mur a tymczasem mnie zabudował. Jego zbrojni zaczeli atakować mur, asz w końcu wyniszczyli cały. Było ich 4 czy pięciu... więc troche to zajęło a ja w tym cza przygotowywałem armie. Kalif się rozbudowywał Ale co tylko wybuduje kawałek muru to oni podchodzili i niszczyliXD. Ja z armią ide na Kalifa. Wystarczyło 60 asasynów i 20 konnych łuczników.
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum