Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Piszę, bo mam mały, ale duży problem Otóż mam oprogramowanie na komputerze, Windows Xp, tyle, że pirata. Ale nie w tym problem. Ostatnio był u mnie w domu gość, który zmieniał mi jakiś modem od internetu. Później w kompie coś tam grzebał (programował ten modem). Zauważył, że mam pirackie oprogramowanie i coś takiego zrobił co w efekcie końcowym dało, że Microsoft nie wykrywa owego pirata (mam nadzieję, że rozumiecie, ale inaczej tego nie umiem napisać). Od czasu gdy wyłączył to wykrywanie pirackiego oprogramowania, nie mogę włączyć zapory systemu Windows
Z powodu niezidentyfikowanego problemu system Windows nie może wyświetlić ustawień Zapory Systemu Windows.
Czy ktokolwiek wie co można by z tym zrobić?
Proszę o pomoc
P.S. Wiem, że Odyn interesuje się informatyką i komputerami, więc jeśli to przeczyta i wie o co chodzi to proszę niech się wypowie.
Wiesz że nie można mieć pirackiego oprogramowania??
Wiem tata miał kupić, ale jakoś mu się zapomina... Ten gość od piątku przebywa w Krakowie...
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Wiem tata miał kupić, ale jakoś mu się zapomina...
Ta, jaka ściema xD Nie no żartuję, sam mam pirata, ale na razie nie odczuwam głębszej potrzeby wymiany na oryginalnego, może Windowsa 7 sobie kupię oryginała. Dobra mniejsza z tym.
Gościu zostawił u Ciebie to oprogramowanie ? [A powinien] Jeżeli tak to proponuje formata i tyle...
Nie no serio, ma kupić, ale jakoś się do tego nie kwapi...
Reinstal, a jak usunąć obecnego? Pamiętam, że Wuja mi kiedyś przez BIOS'a usuwał....
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Jak zrobi format to skąd wiadomo, że z modemem się nic nie schrzani ? Skoro gościu go programował to może być też tak, że po sformatowaniu trzeba będzie jeszcze raz go na nowo ustawiać.
Powiedz mi jeszcze, czy automatyczne aktualizacje działają ?
Na 90% masz pobraną aktualizację - Windows Genuine Advantage. W internecie znajdziesz opis jak się tego pozbyć.
Trafiłeś na bardzo niekompetentnego i chamskiego "fachowca"... Mogę wiedzieć ile zgarnął za tą "narprawę"?
Mnie nie było w domu, ale mama powiedziała, że wziął za to dodatkowo 50 zł
Nie wiem czy dużo czy mało, ale sądząc po tym w jakim czasie to zrobił ( ok. 10 min) to zarobek niezły...
Gra w: Makao
Wysłany: 7 Lipiec 09, 16:35
A jak zauważył że masz pirackie oprogramowanie? Bo z tego co wiem bez sprawdzania seriala windy nie da się tego sprawdzic. Chyba że jemu tylko o gry chodziło.
A co do tej naprawy którą zrobił. Jest to zwykłe usunięcie wpisów z rejestru. Takie coś jest w internecie na kilku stronach a sam mogę takowe cos pobrac z sieci lokalnej.
Mnie nie było w domu, ale mama powiedziała, że wziął za to dodatkowo 50 zł
Czasami żałuję, że nie mieszkam w mieście... W mojej miejscowości gdybym zażyczył sobie za tak szybką naprawę 50zł, to drugi raz na pewno bym się z nimi nie zobaczył...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum