Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
To jeszcze nie tak dużo, ja na tamten tunel zużyłem 2k bloków szkła, 400 stone'a(ten przetopiony), 800 netherracka i 200 żelaza, a i tak się za bardzo nie przydał.
A, no i jeszcze jedna ważna kwestia. Czy zboże, trzcina i kaktusy potrzebują światła? A jeśli tak, to musi być koniecznie słoneczne, czy kilka pochodni załatwi sprawę?
Gra w: czasami zrobię mapę na konkurs (SH/ SHC),
Wysłany: 4 Kwiecień 11, 15:50
Lord Smerf napisał/a:
A, no i jeszcze jedna ważna kwestia. Czy zboże, trzcina i kaktusy potrzebują światła? A jeśli tak, to musi być koniecznie słoneczne, czy kilka pochodni załatwi sprawę?
Na własnym doświadczeniu - potrzebują słońca, no i dobrze jeśli jest jeszcze woda.
Gra w: Sh+SHC
Wysłany: 4 Kwiecień 11, 15:56
przemusio napisał/a:
potrzebują słońca
Glowstone bodajze tez wystarczy, ale lepiej je naslonecznic.
_________________ One, two Freedy's comming for you... Three, four better lock your door... Five, six grab a crucifix... Seven, eight better stay up late... Nine, ten never sleep again...
Jak się chce zrobić farmę to co stoi na przeszkodzie żeby zrobić schodki w górę (nad powierzchnią) i tam postawić farmy? Nawet można je osłonić szkłem. Przemusio a ty używasz zwykłe drewniane drzwi czy żelazne? (w sensie które lepsze) bo robię tunel i nie chcę żeby mi tam stwory właziły
_________________ Mam tyle lat, a nadal czuję się jak dziecko. I git 🤡
Wysłany: 21 Kwiecień 11, 10:25
Stwory nie przejda przez zadne drzwi, zelazne przydatne tylko w multi(mozna je niezle zabunkrowac).
_________________ One, two Freedy's comming for you... Three, four better lock your door... Five, six grab a crucifix... Seven, eight better stay up late... Nine, ten never sleep again...
Żelazne mają jeszcze taką właściwość, że nie da się ich otworzyć ręką - trzeba użyć dźwigni/przycisku/płytki naciskowej/doprowadzić zasilony przewód. Osobiście używam raz drewnianych, a raz żelaznych, w zależności od stylu budowli.
Co sądzicie o nowych torach wprowadzonych w updacie 1.5(power rail i detector rail)? Ja uważam że jak na swoją cenę, power rails nie powinne tworzyć się po 6, tylko co najmniej po 10 sztuk. Poza tym mogą być przydatne(trochę spokoju z ustawianiem boosterów, chociaż taki podwójny czy potrójny booster sam też wiele zdziała).
Wysłany: 23 Kwiecień 11, 08:34
Jak dla mnie te szyny sa wporzadku, tylko nie rozumiem zastosowania detector rail.
Ja czekam na jakas latke naprawajaca, teraz Minecraft crashuje co 2 minuty...
Żelazne mają jeszcze taką właściwość, że nie da się ich otworzyć ręką - trzeba użyć dźwigni/przycisku/płytki naciskowej/doprowadzić zasilony przewód. Osobiście używam raz drewnianych, a raz żelaznych, w zależności od stylu budowli.
To wiem Lepiej przycisku bo właśnie jak dasz tam płytkę naciskową to moby wejdą (Mój stary błąd [daaaawno, jak zaczynałem grać] przez który w mojej kopalni znalazły się crepery [czy creepery, creppery w końcu nie wiem ], znalazły się tam przez to że nie zauważyłem po drugiej stronie górki, pagórka [była mała] ich spawna, gdy ja wymieniłem drewniane drzwi na żelazne i ustawiłem płyty poszedłem szukać jakichś materiałów [na tym savie grałem dopiero 2 dni], cały dzień i gdy wróciłem (popłynąłem na inny kontynent) otwieram drzwi a tam te mordki crepperów [Wtedy byłem początkujący i myślałem że to są moby pasywne (jak np: krowa)] podszedłem do nich no i wiecie, wielkie bum , straciłem cały ekwipunek bo miałem takiego pecha że creepery zrobiły giga dziurę i "dokopały" się do lawy, [lawa niszczy] zacząłem grać od nowa, dwa dni przepadły ) dacie jakieś screeny? ja pracuję teraz nad czymś oryginalnym, zobaczycie
Będę prowadził dziennik budowy mojego mini zamku Oto początek (w miarę będę edytował posta)
Aha, tamten "oryginalny" pomysł na chwilę wstrzymuję
1 dzień
Fundamenty gotowe:
Dzień:
KLIK
Noc:
KLIK
Proszę się nie sugerować pochodniami, są one rozmieszczone losowo (potem zmienię)
I sory za to "E" bo mam buga gdy włączę od nowa grę to tracę osiągnięcia
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 15 Czerwiec 11, 21:32
Mam pewien problem, otóż ściągam sobie betę ze strony oficjalnej, ale nie mogę się zalogować ani pobrać gry (to tylko launcher), linki tam też nie działają.
Wysłany: 15 Czerwiec 11, 21:48
Mozesz dostac odemnie launncher na GG. Napisz keidy bedziesz, a dostnaiesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum