Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Plusy:
ładnie się prezentuje
2 pierścienie murów
baszty dobrze obsadzone + machiny oblężnicze
balisty
pułapki [wilcze doły] + fosa
dobre i silne eko
duży garnizon
Właśnie dlatego zostawiłem interfejs, po mini mapie widać że to po prostu swobodna budowa, ta mapka znajduje się w podstawowym pakiecie, więc na pewno tez ją masz...
No ładnie, ładnie, symetria jest, gospodarka dobra, obrona także, choć w zamku jest przepych i jest podatny na pożary to widzę dosyć dobre zabezpieczenia na taką ewentualność więc no problem, 9/10
Zameczek fajny i z pewnością należałoby się sporo namęczyć, żeby go zdobyć.
Ale minusem jest, że gdybyś dodał do tego gospodarkę, to wątpię czy dałoby radę wcisnąć później igłę pomiędzy te budynki. Nie wspominać już o zaawansowanej gospodarce.
Stawianie budynków ekonomicznych poza obrębem zamku też nie byłoby dobrym podejściem. Fosa dość rozległa, do tego smolne rowy... Jedna iskra i po sprawie.
Ale ogólnie zamek prezentuje się bardzo fajnie. W mojej ocenie: 8/10
Witam wszystkich na nowym forum! Miałem troche zamków ale przepadły podczas czyszczenia C . Muszę powiedzieć że najbardziej odpowiadają mi te "niepraktyczne" zamki. Dlaczego? Ponieważ to one bardziej przypominają te prawdziwe, historyczne gmachy, które jak wiadomo nie służyły do celów ekonomicznych lecz militarnych. A gdy ktoś buduje wielkie miasto i otacza wszystko murem... to już nie jest zamek. Dlatego duży plus dla pierwszego zamku w tym temacie, naprawde daje wrażenie solidnej budowli, choć budowanie na rogu mapy jest tu ułatwieniem. W innym zamku dwa pierścienie murów też się ceni, choć lepiej robić gród i podgrodzie niż wszystko otoczyć murem a potem jeszcze raz..no przynajmniej ze względow estetycznych. Jak będe miał troche czasu to wrzuce przykład takiego projektu, choc myśle że większość załapała oco mi chodzi .
_________________ "Stado baranów dowodzone przez lwa jest silniejsze niż stado lwów dowodzone przez barana"-Bonaparte
Nie, nie jest nudny. To po prostu kupa śmieci postawiana byle gdzie. Brawo widze że te warny niebyły bezpodstawne. A jeśli chodzi o twój komentarz, to się koleś popisałeś elokwencją, ciekawe czy naprawde masz tyle lat co podałeś.
_________________ "Stado baranów dowodzone przez lwa jest silniejsze niż stado lwów dowodzone przez barana"-Bonaparte
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum