Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: Żadne
Wysłany: 24 Listopad 10, 20:28
123mamut, nie rozumiem twojego błędu... Chyba, że chodzi Ci o niewczytujące się tekstury to nie.
Co daje jak ma się Wasala, jakie mam przywileje? Bo jak się jest kogoś wasalem dostaję się honor, a jak jest w odwrotnym przypadku?
W ogole zaczyna meczyc mnie ta gra. Im dluzej gram, tym wolniej sie rozwijam. Mam dwie wioski i musze czekac juz ponad 7 godzin na zbudowanie budynku. Jestem bardzo aktywny, a powolutku spadam w rankingu. Jestem miedzy 760-810 miejscem. Cos jest nie tak...
Nie rozumiem, czemu niektorzy przy takiej samej liczbie wiosek maja ZNACZNIE wiecej punktow. Obecnie mam 3090, niektorzy grubo ponad 4k. Okej, zaczalem grac chyba 3 dni po ruszeniu bety, ale dziwne jest dla mnie, ze roznica miedzy mna a nimi utrzymuje sie na podobnym poziomie lub wzrasta na ich korzysc. Logicznym jest, ze skoro maja wiecej budynkow, to powinni dluzej czekac na ich ukonczenie, rajt?
Być może mają wysoki poziom badania Architecture, które maksymalnie zbadane przyspiesza budowanie nawet 3 razy. Poza tym punkty dostaje się też za to, jak duży jest zamek. Na dodatek możliwe jest, że używają kart takich jak Better Construction (trzykrotne przyspieszenie budowy budynków) i Advanced Construction (pięciokrotne przyspieszenie budowy budynków).
Ja non stop ulepszam zamek kamiennymi murami. Szkoda mi punktów na Architekture, bo i tak wydluza sie czas budowania kolejnych budynkow. Mysle, ze w gre wchodza karty.
Nie dostaje się 900 pkt. za sam awans na ten poziom. Być może 900 to suma jak przejdziesz przez cały poziom, łącznie z klasami. W każdym razie nie 900 za sam awans . Co do budynków, na tej samej stronie, którą podałeś masz wypisane ile punktów dostaje się za poszczególne budynki. Sam kamienny mur to za mało .
Z tego co pisze raczej powinno być 900 pkt. za awans i po 20 pkt. za każdą tak jakby podrangę ;p
Wątpie żeby to suma była. 800/20 dałoby 40 podrang. Tabelka dotyczy pewnie wersji Alfa4 i w becie mogło się coś zmienić.
Jak byś zbadał architekture na 10 poziom to z 7 godzin zrobiły by Ci się ok 2...
Zanim zbadalbym 10 poziomow, to budynki robilyby sie juz grubo ponad 10h. Nie warto.
Cytat:
Co do budynków, na tej samej stronie, którą podałeś masz wypisane ile punktów dostaje się za poszczególne budynki. Sam kamienny mur to za mało
Wez pod uwage czas budowy. Blok kamiennego muru buduje sie w 15 minut i jest zan 1 pkt, co daje 4pkt/h. Najwieksza wieza buduje sie w 24 h i sa zan 32 pkt, co daje 1,(3)/h. Oczywiscie niektore rzeczy sa ciut bardziej oplacalne od kamiennego muru, ale nie bede ich stawial tylko z tego powodu.
A tak poza tym, to na ktorym jestescie miejscu, jaka macie range, frakcje, stolice?
Ja jestem w North Wales, Clwyd, Ruthia. Moj nick: sir yemet.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum