Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Witam, mam 1 małe pytanie: jak wybrać CELE MISJI??? w scenariuszu losowym????.
Zacząłem robić mała kampanię, w której będziemy walczyć z różnymi przeciwnikami.Przypuszczam że będzie ich 7 lecz wszystko może sie zmienić. Jak skończe to, oczywiście dam na forum.
A i 2 małe pytanie: czy jak zrobie zamek przeciwnika, to on będzie produkował żołnierzy i na mnie atakował, gdy zbuduje mu warsztaty, zbrojownie i koszary???
Najlepiej poszukaj jakiegoś poradnika do edytora... A jeśli Ci się nie chce, to... Cele misji wybieramy w opcji edytuj scenariusz... Trochę tam poszperaj, a zobaczysz jakie to proste... To samo tyczy się inwazji...
2 pytanie
Otóż wróg nie będzie się budował, ewentualnie z samego początku wyśle na Ciebie kilka jednostek=, które mu dałeś...
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Gra w: różne takie...
Wiek: 28 Posty: 505 Skąd: I tak nie trafisz... Medale: Brak
Wysłany: 27 Sierpień 09, 12:29
Da się.
1. Tworzysz mapę do inwazji, a następnie za pomocą przecinka i alta (Alt+,). Ważne, byś zaczął od inwazji i zmienił rodzaj.
2. Dajesz na mapę siebie i te boty.
3. Zapisujesz w dowolnym momencie, wychodzisz z gry, przesuwasz plik zapisu w folderze z zapisami do pliku map, i zmieniasz rozszerzenie z sav na map.
4. Wchodzisz do edytora, i jak rozpoczniesz scenariusz boty grają jak te ze zwykłych map. Można jeszcze zmieniać w tej mapie, ale boty muszą być przeciwko sobie - np. 3 lub więcej stron czy np. bot po naszej stronie przeciwko innemu botowi. Jednakże jeśli są dwie strony i przełączymy na bota, mapa wyłącza się.
Ew. może się zdarzyć błąd, że bot nie atakuje, ale rozbudowuje się (raz mi się zdarzyło, że Kalif miał 1602 wojowników. Musiałem ciągle naparzać krowami, by go pokonać), albo wogóle po prostu nic nie robić, jednakże zazwyczaj boty rozbudowują się normalnie.
_________________ „-Ja was uczę nadczłowieka. Człowiek jest czemś, co pokonane być powinne. Cóżeście uczynili, aby go pokonać? Wszystkie istoty stworzyły coś ponad siebie; chcecie być odpływem tej wielkiej fali i raczej do zwierzęcia wrócić, niźli człowieka pokonać? […] Patrzcie, ja wam wskazuję nadczłowieka! […] Gdzież jest ten piorun, który by was liznął swym językiem? Gdzież jest ten obłęd, który by wam zaszczepić należało? Patrzcie, ja was uczę nadczłowieka. On jest tym piorunem, on jest tym obłędem!”
1. Tworzysz mapę do inwazji, a następnie za pomocą przecinka i alta (Alt+,). Ważne, byś zaczął od inwazji i zmienił rodzaj.
Dokończę: za pomocą przecinka i alta zmieniasz mapę na multi.
U mnie czasami mapa się nie wczytywała, bo typ był multi, wtedy używa się programu Crusader MapTools. Jest on na stronghold heaven(chyba tak się to nazywa).
za pomocą przecinka i alta zmieniasz mapę na multi.
Lub też rozmiar... Nie tylko multi...
Btw. Do tego chyba nie jest potrzebny program
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum