ZalogujRejestracjaSzukaj Użytkownicy MedaleZaloguj się, by sprawdzić wiadomościGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij


Poprzedni temat «» Następny temat
Błędy na nowym forum.stronghold.net.pl
Autor Wiadomość
Kacper 
Moderator
widzi wszystko.


Gra w: Stronghold 1
Wiek: 32
Posty: 429
Medale: Brak

Wysłany: 2 Grudzień 13, 14:50   

Witam pnownie po długiej przerwie :)

Błędy jakie zauważyłem:

1) W temacie Konto na YT jako forma reklamy naszego forum, strona 10:
http://c.wrzuta.pl/wi5659...9529c8bb7/forum

2) Przy próbie przejścia do konkretnego posta z linku wyświetla się:
Parse error: syntax error, unexpected '}' in /home/strongholdnet/www/viewtopic.php on line 4

Zdarzyło mi się to w kilku przypadkach.

3) Przycisk "Medale" nie prowadzi donikąd.

4) W skrzynce PW są cały czas te białe ikony w kwadratach (pardon, jedna w kółku :D ) przy działach "wysłane" itp ;)
_________________
I znowu polski rycerz dumnie
podejmie złotą rękawicę.
Widziałem ją w blaszanej trumnie,
gdzie wróg rozbitą miał przyłbicę.
Gustaw Kodrąb 1941
 
 
Odyn 
Administrator


Wiek: 31
Posty: 856
Medale: Brak

Wysłany: 2 Grudzień 13, 19:10   

1) Naprawione. Tego typu błędy możesz nawet sam naprawiać jako moderator. W Knajpie przygotuję instrukcję.

2) Naprawione.

3) Musiałem ponownie zainstalować system medali, ale już działa prawidłowo.

4) Wziąłem ikonki z jakiegoś innego stylu i w końcu pasują do forum :)

Maciek napisał/a:

Ogólnie brak tego obrazka z wykrzyknikiem, za pomocą którego można było zgłosić dany post. Nie jest to jakiś super-wielki problem, aczkolwiek zawsze można było zgłosić podejrzany post. Oczywiście jeśli nowsza wersja forum nie pozwala na dodanie tej funkcji, to nic nie szkodzi :P .

A teraz jest i działa? Chyba wcześniej przypadkiem wyłączyłem możliwość zgłaszania postów.
 
 
Maciek 
Paladyn


Wiek: 21
Posty: 1098
Skąd: Głogów
Medale: Brak

Wysłany: 3 Grudzień 13, 06:55   

Teraz działa, ale jak to mówią, diabeł tkwi w szczegółach:
http://naforum.zapodaj.net/56ba7ccd8b4b.png.html

Na powyższym screenie widać także, że nie zawsze wyświetlają mi się ikonki na temat OS'a użytkownika, ale to raczej bug przeglądarki.
_________________
Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
 
 
 
Odyn 
Administrator


Wiek: 31
Posty: 856
Medale: Brak

Wysłany: 3 Grudzień 13, 19:18   

Brakowało ikony Windows 7 i 8, a pozostałe były brzydkie i od samego początku uruchomienia forum mi się nie podobały. Dlatego teraz zupełnie wyłączyłem wyświetlanie przeglądarki i systemu użytkowników.

Ikonka do usunięcia zgłoszenia postu już powinna wyglądać dobrze.
 
 
Maciek 
Paladyn


Wiek: 21
Posty: 1098
Skąd: Głogów
Medale: Brak

Wysłany: 3 Grudzień 13, 19:25   

Dobra, teraz wszystko jest już w porządku. Jak jeszcze coś znajdę to edytuję posta.
_________________
Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
 
 
 
Bzyk 
Szlachcic


Gra w: Crusander
Posty: 281
Medale: Brak

Wysłany: 3 Grudzień 13, 23:10   

Nie da się zamknąć tego i tak niewidocznego na szczęście komunikatu o ciastkach, zresztą wykrzacza się na polskich znakach.
 
 
 
Odyn 
Administrator


Wiek: 31
Posty: 856
Medale: Brak

Wysłany: 4 Grudzień 13, 18:51   

Bzyk napisał/a:
Nie da się zamknąć tego i tak niewidocznego na szczęście komunikatu o ciastkach, zresztą wykrzacza się na polskich znakach.

Nadal nie możesz go zamknąć? Może akurat byłeś na forum wczoraj w tym czasie, jak umieszczałem komunikat. Wtedy było z nim trochę problemów i mógł nie działać.
Przepis o konieczności wstawiania takich komunikatów jest idiotyczny, ale niestety trzeba go przestrzegać...
 
 
Siwy 
Moderator


Wiek: 25
Posty: 1462
Skąd: Nowogród Bobrzański
Medale: 1 (Więcej...)
Srebrny szachista (Ilość: 1)

Wysłany: 4 Grudzień 13, 18:58   

Wciąż nie można zamknąć tego komunikatu ;p. Poza tym dalej jest też ta wiadomość-widmo w skrzynce prywatnych wiadomości, a także średnio działa opcja automatycznego logowania.
 
 
Lord Smerf 
Skryba

Gra w: grę
Wiek: 24
Posty: 1208
Medale: Brak

Wysłany: 4 Grudzień 13, 19:18   

Ja dałem radę zamknąć, co prawda nie ma przycisku, ale kliknięcie w napis zadziałało. Korzystam z Chrome'a.
 
 
Bzyk 
Szlachcic


Gra w: Crusander
Posty: 281
Medale: Brak

Wysłany: 4 Grudzień 13, 19:39   

Ja również mogłem zamknąć ten komunikat. No i polskie znaki już poprawnie działają.
 
 
 
Odyn 
Administrator


Wiek: 31
Posty: 856
Medale: Brak

Wysłany: 4 Grudzień 13, 21:23   

Jeśli komuś nie działa zamykanie, to proponuję wyczyścić cache przeglądarki albo kilka razy odświeżyć stronę. Najlepiej kombinacją Ctrl+F5 lub Shift+F5, żeby pominąć pamięć podręczną.

Z wiadomością widmo na razie nie będę jeszcze nic więcej kombinował. Mam nadzieję, że problem sam się naprawi, jak wyrównają się różnice w czasie ;) Natomiast za automatyczne logowanie postaram się zabrać w wolnej chwili.
 
 
Lord Smerf 
Skryba

Gra w: grę
Wiek: 24
Posty: 1208
Medale: Brak

Wysłany: 6 Grudzień 13, 19:11   

Jeśli ktoś w rubryce "w co grasz?" poda ciąg liter bez spacji, fragment strony się rozłazi:
http://forum.stronghold.n...p?p=46320#46320
 
 
Kacper 
Moderator
widzi wszystko.


Gra w: Stronghold 1
Wiek: 32
Posty: 429
Medale: Brak

Wysłany: 9 Grudzień 13, 16:19   

Przy automatycznych wiadomościach mailowych - można wpisać w polu "od" coś więcej niż tylko "admin" (trochę mylące przy przeglądaniu poczty).
_________________
I znowu polski rycerz dumnie
podejmie złotą rękawicę.
Widziałem ją w blaszanej trumnie,
gdzie wróg rozbitą miał przyłbicę.
Gustaw Kodrąb 1941
 
 
Lord Smerf 
Skryba

Gra w: grę
Wiek: 24
Posty: 1208
Medale: Brak

Wysłany: 11 Grudzień 13, 15:49   

Gdy przeglądam nieprzeczytane posty, bardzo często wyświetla się wiadomość "Nie możesz wyszukiwać tak szybko. Odczekaj kilka sekund i spróbuj ponownie lub odśwież stronę."
 
 
Odyn 
Administrator


Wiek: 31
Posty: 856
Medale: Brak

Wysłany: 11 Grudzień 13, 22:44   

Lord Smerf napisał/a:
Jeśli ktoś w rubryce "w co grasz?" poda ciąg liter bez spacji, fragment strony się rozłazi

To akurat była wina użytkownika ;) Sprawa już załatwiona.

Kacper napisał/a:
Przy automatycznych wiadomościach mailowych - można wpisać w polu "od" coś więcej niż tylko "admin" (trochę mylące przy przeglądaniu poczty).

Niestety nie znalazłem opcji do zmiany tego podpisu. Musiałbym wgryźć się w kod, żeby to zmienić.

Lord Smerf napisał/a:
Gdy przeglądam nieprzeczytane posty, bardzo często wyświetla się wiadomość "Nie możesz wyszukiwać tak szybko. Odczekaj kilka sekund i spróbuj ponownie lub odśwież stronę."

Z tym jest podobna sytuacja. W panelu nie mogę zmienić czasu pomiędzy szukaniami. Spróbuję coś z tym zrobić, ale na razie nic nie obiecuję.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | Template DarkMW created by razz