ZalogujRejestracjaSzukaj Użytkownicy MedaleZaloguj się, by sprawdzić wiadomościGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij


Poprzedni temat «» Następny temat
Błędy na nowym forum.stronghold.net.pl
Autor Wiadomość
Odyn 
Administrator


Wiek: 31
Posty: 856
Medale: Brak

Wysłany: 28 Listopad 13, 22:29   Błędy na nowym forum.stronghold.net.pl

W tym temacie proszę umieszczać informacje o problemach związanych z nowym forum. Mam nadzieję, że będzie ich jak najmniej ;) Niestety nie wszystko dało się przewidzieć, dlatego miejscami jakieś błędy mogą się pojawiać.
 
 
Lord Smerf 
Skryba

Gra w: grę
Wiek: 24
Posty: 1208
Medale: Brak

Wysłany: 28 Listopad 13, 23:32   

Tak, jak napisałem na shoucie, mam informację "Masz 1 nieprzeczytaną wiadomość", jednak w skrzynce odbiorczej nie ma nic nowego.

EDIT No i z tego, co widzę, wszyscy ze specjalnymi rangami dostali zielony kolorek.
 
 
Hunter 
Ciężkozbrojny


Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wiek: 22
Posty: 799
Skąd: Z forum.
Medale: Brak

Wysłany: 29 Listopad 13, 12:21   

Mam tak samo, jedna nieprzeczytana wiadomość widmo. Plus do tego, jestem oznaczony bez uprzedzenia jako moderator, ale akurat mi to pasuje :P

Edit: Zauważyłem, że informacje pod działami o tym, kto i kiedy napisał ostatni post, mijają się z rzeczywistością. Np. informacja w dziale "Internet i komputery" uparcie twierdzi, iż ostatni post napisany tam został 6 listopada, a gdy wejdę w dział, najnowszy post napisany był wczoraj (28 listopad).
 
 
Odyn 
Administrator


Wiek: 31
Posty: 856
Medale: Brak

Wysłany: 29 Listopad 13, 18:44   

Rozbieżności w datach postów oraz nieprawidłowe komunikaty o nowych wiadomościach wynikają z tego, że na poprzednim serwerze czas był nieprawidłowo ustawiony.
W ciągu kilku dni sytuacja powinna się ustabilizować :)
 
 
Marori 
Burżuj

Gra w: Warchest
Posty: 243
Medale: Brak

Wysłany: 30 Listopad 13, 11:21   

Na poważnie » Syria, USA, Rosja, dywizje pancerne i magia

a tutaj screen:



Czy tylko u mnie tak?

Dodatkowo chcę zmienić troszkę info w profilu i nie da się, wyskakuje mi komunikat:

Cytat:
Ten adres email jest nieprawidłowy
Wpisane przez Ciebie hasło nie pasuje do zapisanego w bazie danych


Pomimo tego, że nie zmieniam hasła oraz emailu :mrgreen:
_________________
|M|pr0
 
 
Lord Smerf 
Skryba

Gra w: grę
Wiek: 24
Posty: 1208
Medale: Brak

Wysłany: 30 Listopad 13, 11:39   

Też mam ten błąd w temacie o Syrii.

A, no i nie da się wysyłać odpowiedzi przez "szybką odpowiedź", wyskakuje "Sesja połączenia wygasła lub numer ID sesji jest nieprawidłowy.
Spróbuj ponownie."
 
 
Siwy 
Moderator


Wiek: 25
Posty: 1462
Skąd: Nowogród Bobrzański
Medale: 1 (Więcej...)
Srebrny szachista (Ilość: 1)

Wysłany: 30 Listopad 13, 15:04   

Swoją drogą, nie działa mi funkcja "zapamiętaj mnie na tym komputerze" podczas logowania. Co prawda, był z tym problem już na poprzednim serwerze, ale jak teraz jest okazja, to przypomnę ;D.

Aha i jest też problem z rejestracją, wyskakuje błąd "nieprawidłowy adres e-mail". Tym trzeba zająć się natychmiast moim zdaniem. Na pewno ma to też związek z niemożnością wprowadzania zmian w profilu, o której pisał chyba Marori.
 
 
Odyn 
Administrator


Wiek: 31
Posty: 856
Medale: Brak

Wysłany: 30 Listopad 13, 15:57   

Sprawdźcie teraz edycję profilu. U mnie działa dobrze. Mogłem się też bez problemu zarejestrować.

Szybka odpowiedź już działa.

Temat który wskazał Marori wyświetla się prawidłowo. Okazało się, że musiałem jeszcze raz przejechać po wszystkich postach na forum i poprawić jeden przypadek BBCode.
Ostatnio zmieniony przez Odyn 30 Listopad 13, 16:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Marori 
Burżuj

Gra w: Warchest
Posty: 243
Medale: Brak

Wysłany: 30 Listopad 13, 16:27   

Zgadza się, już zmiana profilu działa. Ale też podczas logowania nie zaznaczyłem opcji, że jestem człowiekiem (a jestem :mrgreen: ) i tak przeszło. Może rzecz mało istotna ale warto zgłosić ;) .
_________________
|M|pr0
 
 
Maciek 
Paladyn


Wiek: 21
Posty: 1098
Skąd: Głogów
Medale: Brak

Wysłany: 30 Listopad 13, 16:48   

Marori napisał/a:
Zgadza się, już zmiana profilu działa. Ale też podczas logowania nie zaznaczyłem opcji, że jestem człowiekiem (a jestem :mrgreen: ) i tak przeszło. Może rzecz mało istotna ale warto zgłosić ;) .


Ja np. przed chwilą dla sprawdzenia wylogowałem się i zalogowałem bez wciskania "jestem człowiekiem" i co ciekawe ukazał mi się napis, że próba logowania na dane konto została wykonana zbyt dużo razy ( dziś zalogowałem się tylko raz ) :lol:

Zmiana profilu rzeczywiście już działa, natomiast wciąż mam wiadomość-ducha w skrzynce odbiorczej :P

[ Dodano: 30 Listopad 13, 18:11 ]
Dodatkowo nie można zgłosić żadnego posta.
_________________
Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
 
 
 
Kupiec Hrupkuw 
Rekrut


Wiek: 25
Posty: 417
Medale: Brak

Wysłany: 30 Listopad 13, 18:26   

Ostatnio dodałem posta w naszym dziale "Drużyna Strongholdnet", dotyczący mapy Nidora, ale jak się później okazało, ten (post) zniknął lub w ogóle się nie pojawił.
 
 
Marori 
Burżuj

Gra w: Warchest
Posty: 243
Medale: Brak

Wysłany: 30 Listopad 13, 20:23   

Okej, logowanie chyba w normie już jest, teraz też muszę zaznaczać ;-) .
_________________
|M|pr0
 
 
Maciek 
Paladyn


Wiek: 21
Posty: 1098
Skąd: Głogów
Medale: Brak

Wysłany: 1 Grudzień 13, 19:18   

Cóż, odnalazłem kolejny temat który źle się wyświetla: http://forum.stronghold.n...der=asc&start=0 .
_________________
Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
 
 
 
Odyn 
Administrator


Wiek: 31
Posty: 856
Medale: Brak

Wysłany: 1 Grudzień 13, 20:42   

Marori napisał/a:
Zgadza się, już zmiana profilu działa. Ale też podczas logowania nie zaznaczyłem opcji, że jestem człowiekiem (a jestem :mrgreen: ) i tak przeszło. Może rzecz mało istotna ale warto zgłosić ;) .

To zabezpieczenie jest bardzo istotne, bo skutecznie broni przed robotami próbującymi włamywać się na konta użytkowników ;) Wczoraj naprawiłem tą funkcję, tylko zapomniałem później napisać o tym.

Maciek napisał/a:
Dodatkowo nie można zgłosić żadnego posta

Co się dzieje przy próbie zgłoszenia postu? Jest jakiś komunikat o błędzie?

Kupiec Hrupkuw napisał/a:
Ostatnio dodałem posta w naszym dziale "Drużyna Strongholdnet", dotyczący mapy Nidora, ale jak się później okazało, ten (post) zniknął lub w ogóle się nie pojawił.

O której godzinie wysłałeś tego posta? Możliwe, że zrobiłeś to akurat w czasie gdy wczytywałem kopię bazy danych.

Maciek napisał/a:
Cóż, odnalazłem kolejny temat który źle się wyświetla: http://forum.stronghold.n...der=asc&start=0 .

Naprawione. Tym razem autor jednego postu zostawił osierocony znacznik BBCode... Takich błędów niestety nie dam rady naprawić za jednym razem z automatu.
 
 
Maciek 
Paladyn


Wiek: 21
Posty: 1098
Skąd: Głogów
Medale: Brak

Wysłany: 2 Grudzień 13, 13:42   

Odyn napisał/a:

Maciek napisał/a:
Dodatkowo nie można zgłosić żadnego posta

Co się dzieje przy próbie zgłoszenia postu? Jest jakiś komunikat o błędzie?

Ogólnie brak tego obrazka z wykrzyknikiem, za pomocą którego można było zgłosić dany post. Nie jest to jakiś super-wielki problem, aczkolwiek zawsze można było zgłosić podejrzany post. Oczywiście jeśli nowsza wersja forum nie pozwala na dodanie tej funkcji, to nic nie szkodzi :P .
_________________
Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | Template DarkMW created by razz