Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: Wszystkie z serii Stronghold
Wysłany: 7 Marzec 13, 20:09 Misja specjalna?
Mam małe pytanie odnośnie dziwnej rzeczy, którą znalazłem w edytorze. Gdy edytowałem misję z kampanii głównej w SH1 (tj. zapisałem grę i zmieniłem ją z .sav na .map), znalazłem w scenariuszu coś o nazwie ,,misja specjalna''. Co ciekawe, gdy ją przejrzałem, nie było jej na liście możliwych wydarzeń. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, co to jest i jak działa, a jeśli się da - jak to stworzyć? Przypuszczam, że odpowiada ona za zmianę warunków zwycięstwa (np. W misji handel z diabłem Wąż chce więcej piwa), ale mogę się mylić.
Jest ich kilka pod jedną nazwą, ale mają zupełnie odmienne działanie. Tzn. jedna to zmiana warunków zwycięstwa, druga to posiłki, a trzecia to zatrzymanie paska "Czas do ostatniej inwazji".
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum