Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 31 Marzec 11, 19:08 [porównanie] Obóz Najemników vs Koszary
Witam,
Co waszym zdaniem jest lepsze do tworzenia jednostek ? :
- Obóż najemników czy może ,,zwykłe" Koszary ?
Oba budynki są potrzebne - dzięki nim , możemy tworzyc jednostki, które są niezbędne w obronie twierdzy, jak i oblężeniu wrogich warownii.
..Trudno wybrać ale jak by zrobić 1 z każdego rodzaju i z obozu najemników i koszar , to jednostki z koszar by raczej wygrały... Ale tak po za tym to nie wiem, poczekaj aż wypowiedzą się bardziej doświadczeni gracze .
Gra w: Sh+SHC
Wysłany: 1 Kwiecień 11, 13:12
Hmm, ciezko jest okreslic ktore by wygralo, ale samymi arabami ciezko wygrac, maja spore koszta, a samymi HA i asasynami sie nie pobiega.
Koszary to podstawa, produkuja raczej wszechstronne jednostki, wiekszosc rownie dobra w obronie jak ataku.
_________________ One, two Freedy's comming for you... Three, four better lock your door... Five, six grab a crucifix... Seven, eight better stay up late... Nine, ten never sleep again...
Konni łucznicy to podstawa, asekurują wszystkie inne jednostki. Asasyni zaś to najskuteczniejsze jednostki do walki wręcz biorąc pod uwagę to, że są mobilni, w multi niewidzialni dla przeciwnika i mają stosunkowo niskie koszty.
Konni łucznicy i tarcze oraz grupa asasynów to podstawa (prawie) każdej armii w multiplayer.
A z europejskich używa się głównie rycerzy a z innych jednostek to raczej okazjonalnie pałkarzy lub rzadko piknierów...
Gra w: Twierdza, Twierdza Krucjata, Twierdza 3
Wysłany: 8 Sierpień 11, 16:39
Obóz jest dobry, kiedy ma się dużo pieniedzy, jednostki są nawet dobre, koszary, jednostki tańsze, ale wymagają uzbrojenia, niektóre słabsze, niektóre lepsze, ja głosuję na obóz.
Gra w: SH1, SHCrusader, SH2
Wysłany: 8 Sierpień 11, 20:20
Nie ten temat, sorry za spam..
Zresztą jak napisałem tu niechcący, to mogę napisać.
Jednostki w koszarach są wg. mnie bardziej użyteczne. W koszarach masz rycerzy i ciężkich zbrojnych których nie zastąpi inna jednostka. Jeśli zrobisz ich naprawdę dużo to obejdą ci niemal przejdą ci niemal każdą fortecę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum