Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Witam, tak jak obiecałem prezentuje moją kolejną mapę. Odwzorowuje ona częściowo, słynny zamek Spisski Hrad, jednak na potrzeby wyglądu i grywalności nieznacznie jest zmieniony (chodzi raczej tylko o układ budynków w podgrodziu i o bramę do głównego zamku). Nawet układ budynków w zamku głównym jest prawie identyczny co w prawdziwym, co mi chyba najlepiej wyszło. Musiałem poprowadzić też podgrodzie w trochę inną stronę niż w oryginale, żeby się zmieściło. Proszę też zwrócić uwagę na skale, bo jak przyjąłem sobie pewną wartość za 1 metr kwadratowy i wziąłem 1/3 mapy (powierzchnia zamku) to wychodzi około 50 tys. czyli tyle co ma prawdziwy zamek.
Spisski Hrad
[/b]
Cel misji:
Screen'y:
Zamek główny
Ruiny/krajobraz1
Krajobraz2
Podgrodzie
Oto dodatek - film , który przedstawia jak robiłem mape w bardzo przyśpieszonym tempie. Wiem, że jakoś jest słaba i później mało widać, ale niestety jestem ograniczony do 15 minut na YT, a mój program do edycji filmów nie pozwala mi na lepszą jakość. Może wrzucę w mniejszym przyśpieszeniu w kilku partach, jeśli kilka osób sobie tego zażyczy.
Download
A myślałem że naprawdę będzie legendarna choinka . Nie no, wideło świetne ci wyszło. Zdecydowanie muzyka pasuje do tempa. Co do mapy, zaraz pobiorę i edytnę posta. A tak wgl. To Spisski Hrad zrobił jeszcze wojownik123 na jakiś konkurs, z tego co pamiętam.
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader
Wysłany: 6 Wrzesień 12, 13:23
Hm, oglądając filmik przyszła mi do głowy parafraza cytatu z Quake'a: "impressive, good map in 3 days - excellent!".
_________________ "Crux - półmityczna legenda forum" - Siwy
"...na dłuższą metę nie opłaca się ufać żadnym politykom, zaś w krótkiej perspektywie co najwyżej tym, którzy nie mają nic do stracenia (a póki Crux nie założy nam jakiejś nowej Żelaznej Gwardii, o tych ostatnich możemy tylko pomarzyć)" - Lord Smerf
To jak oceni ktoś w końcu? Po za tym chciałbym dodać tą mapę do mojej kolekcji na stronie, o ile uznacie ją za wystarczająco dobrą. Oczywiście Lutel, fajnie by było.
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 21 Październik 12, 16:29
Ta, robiłem to chyba z 2 lata temu, kiedy byłem w okresie uczenia się mapmakerstwa. Koślawy był mój Spiski Hrad, prawda, ale grało się na nim dość fajnie Tu łapcie link do reuploadu, jakby był ktoś zainteresowany.
A co do twojej wersji zamku - wyszła bardzo fajnie. Dobre odwzorowanie zamku, bardzo ładny krajobraz. Gdy zaczynałeś na forum, byłem jeszcze aktywny, już zaczynałeś robić porządne mapki. Teraz już czołówka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum