Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 5 Styczeń 09, 19:26 [problem techniczny] Problem z polaczeniem tcp/ip
Witam
Mam następujący problem: mój znajomy tworzy serwer na zewnętrznym ip. Internet ma w dialogu prędkość 6mb/s. Za modemem stoi router i komputer, na którym on stawia serwer. Ma adres 192.168.1.2 (przydzielony przez router), a naprawdę jego ip, które jest widziane w sieci to 79.165.8.1xx. Gdy ja próbuje się podłączyć do gry to nie mogę bo cały czas szuka i szuka i nic nie może znaleźć. Ja nie mam zewnętrznego ip i nie muszę go mieć bo to jest tak samo jak i w cs'ie. Serwer musi stać tylko na zewnętrznym ip żeby inni mogli się podłączyć. Wersje gry też mamy taką samą bo instalowaliśmy ta co ja mam.
Proszę o jakaś pomoc.
Pozdrawiam
Zauważyłem ze chyba nie w tym dziale napisałem temat wiec proszę o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu.
Temat przesunąłem i lekko poprawiłem posta Pamiętaj o używaniu alta przy pisowni polskich znaków.
- Bordinio
Ostatnio zmieniony przez Bordinio 7 Styczeń 09, 13:20, w całości zmieniany 2 razy
Jeśli chodzi Ci o SHC to mylisz się że to jest jak w CS. Żeby połączyć się w SHC wszyscy gracze muszą mieć zewnętrzne IP. Jeśli go nie masz to pozostaje tylko hamachi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum