Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: czasami zrobię mapę na konkurs (SH/ SHC),
Wysłany: 7 Sierpień 10, 20:37 [kampania] Gondland
Na wstępie chciałbym poinformować, iż nie mogę kończyć ,,Sylanu'', bo kuzyn nie mówi mi gdzie się ma przenieść akcja
Wymyślony przeze mnie świat.
Dawne czasy kryją wiele tajemnic i legend. Po świecie Elfów krąży jednak legenda prawdziwa w każdym świetle - Legenda o wojnie Elfów z Platynami. Platyni*, istoty dumne, zuchwałe i pewne siebie. To z nimi będziesz musiał walczyć ! Nie wiesz jeszcze jak potężnych mają sprzymierzeńców, do zdobycia tej wiedzy musisz zaatakować mały zamek tych istot w górach. Do pomocy przybyli również towarzysze twoi zza gór i znad rzecznych brzegów, Leśne Elfy**.
Niebieski - Ty Żółty - włóczędzy, mnisi etc. Zielony - bandits Czarny - Platyni
*1. Czemu taka nazwa ? Otóż Platyna to metal szlachetny, a Platyni uważali się za właśnie takich, byli dumni, pyszni. Po drugie uwielbiają ciężkie zbroje metalowe.
2. Ich lordów będzie grał Wilk
** Ten świat dzieli Elfy na trzy grupy : Srebrne(mieszczuchy), Leśne i Górskie[Ty]
Cel : Zabij lorda Platynów
Cel dodatkowy : tłucz tych żółtych. [jest nagroda ]
Srebrne Elfy (obraziły się i są wrogo nastawione )
[ Dodano: 8 Sierpień 10, 09:59 ]
Postum (wnioski po każdej misji)
Po zabiciu Lorda Srebrne Elfy przebaczyły Tobie i kompanom twym brak manier. Postanowiły przyłączyć się do Ciebie. Wysłały Ci kawalerię do wyniszczenia pozostałych w zamku Platynów.
Zamek został zajęty. Ty i twoi towarzysze broni rozbiliście obóz w ruinach.
W końcu udało Ci się wydusić z któregoś Platina, gdzie podąża ich armia. Z niepokojem ruszyłeś w stronę rodzinnego miasta - Akwantie. Jednak 20 dróg średnich* przed Akwantiem** udałeś się już bardziej na wschód, niżeli na Północ. Napotkałeś niższe już góry, w których jak wiesz mieszkają gobliny*** i krasnale. Wiesz również że od tych pierwszych Lord Platiumus-Karon chce najpotężniejszych zbroji. |||
Po dotarciu napotkałeś grupkę krasnoludów, które powiedziały Ci, że Platius-[...] nie dostał tego czego tak chciał. Potem udał się do goblinów, które zgodziły się wykonać zbroje dla platiusów. Krasnoludy zostały zrównane z ziemią, po czym te które przeżyły porozpraszały się po okolicy. Twoi zwiadowcy poznajdowali i przekonali niektórych, żeby przejść na twoją stronę. Przybyły również posiłki od Leśnych Elfów.
* droga średnia - około jedenj mili [droga krótka - +- 1 km, droga długa +- 5 km
** Zakopane - Zakopanem, Akwantie - Akwantiem
*** gobliny są obdarzone w tym świecie ciut większym ilorazem inteligencji.
Gobliny
Postum
W końcu udało Ci się dowiedzieć, że Platiumus próbuje uwolnić demony żyjące w kopalniach Odar ...
Ostatnio zmieniony przez przemusio 9 Sierpień 10, 15:02, w całości zmieniany 1 raz
Pomysły naprawdę ciekawe. Pierwsza mapka wygląda fantastycznie jako minimapa. Niestety krajobraz podczas rozgrywki jest taki trochę smutny. Stanowczo za dużo kamienia użyto. Trochę tak brzydko wygląda on na wzniesieniach. Miejscami jest całkiem ładnie. Rozgrywka jest dobra, gdyż spełnienie warunku zwycięstwa nie ogranicza się tylko do wysłania wojska pod zamek, rozwalenia murów itd. Zamek jest tak stworzony, że trzeba użyć taktyki, aby go zdobyć. Tak jak mówiłem pomysł bardzo dobry, ale krajobraz miejscami kuleje. ( Krajobraz jest b. trudny, szczególnie na dużych mapach ) Mimo to ładnie wygląda na minimapie i nie jest jakiś obrzydliwy.
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 11 Sierpień 10, 06:10
Misja I.
Krajobraz nie jest zły, użyłes trick'u, straasszniee dużo tych kamieni ale to jest kraina fantastyczna, a w takich może być cokolwiek Poziom trudności jest, ja osobiście od razu poszedłem na zamek Platynów Ale tak jest troche ciężko
Gra w: czasami zrobię mapę na konkurs (SH/ SHC),
Wysłany: 12 Sierpień 10, 14:36
Nic nie mów tylko pisz
Dzięki wszystkim za oceny.
Niedługo kolejna misja, akcja będzie się toczyć w kopalniach Odar. W tych podziemiach rozpleniają się strażnicy Platynów, kiedy Platiumus próbuje uwolnić demony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum