ZalogujRejestracjaSzukaj U�ytkownicy MedaleZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo�ciGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij

Poprzedni temat «» Następny temat
[kampania] Gondland
Autor Wiadomość
przemusio 
Piechur

Gra w: czasami zrobię mapę na konkurs (SH/ SHC),
Medale: Brak

Wysłany: 7 Sierpień 10, 20:37   [kampania] Gondland

Na wstępie chciałbym poinformować, iż nie mogę kończyć ,,Sylanu'', bo kuzyn nie mówi mi gdzie się ma przenieść akcja :-?

Wymyślony przeze mnie świat.

Dawne czasy kryją wiele tajemnic i legend. Po świecie Elfów krąży jednak legenda prawdziwa w każdym świetle - Legenda o wojnie Elfów z Platynami. Platyni*, istoty dumne, zuchwałe i pewne siebie. To z nimi będziesz musiał walczyć ! Nie wiesz jeszcze jak potężnych mają sprzymierzeńców, do zdobycia tej wiedzy musisz zaatakować mały zamek tych istot w górach. Do pomocy przybyli również towarzysze twoi zza gór i znad rzecznych brzegów, Leśne Elfy**.

Niebieski - Ty
Żółty - włóczędzy, mnisi etc.
Zielony - bandits
Czarny - Platyni

*1. Czemu taka nazwa ? Otóż Platyna to metal szlachetny, a Platyni uważali się za właśnie takich, byli dumni, pyszni. Po drugie uwielbiają ciężkie zbroje metalowe.
2. Ich lordów będzie grał Wilk
** Ten świat dzieli Elfy na trzy grupy : Srebrne(mieszczuchy), Leśne i Górskie[Ty]

Cel : Zabij lorda Platynów
Cel dodatkowy : tłucz tych żółtych. [jest nagroda :) ]

Srebrne Elfy (obraziły się i są wrogo nastawione :/ )

Tu nie trzeba tłumaczyć (My i Leśne Elfy)

Lord Platium - władca lokalnych Platynów

Sanktuarium for Srebrne Elfy

Bandyci - nie musisz ich rozwalać

http://www.speedyshare.com/files/23703294/a.zip
Powodzenia, proszę o krytykę :D

[ Dodano: 8 Sierpień 10, 09:59 ]
Postum (wnioski po każdej misji)

Po zabiciu Lorda Srebrne Elfy przebaczyły Tobie i kompanom twym brak manier. Postanowiły przyłączyć się do Ciebie. Wysłały Ci kawalerię do wyniszczenia pozostałych w zamku Platynów.

Zamek został zajęty. Ty i twoi towarzysze broni rozbiliście obóz w ruinach.

[ Dodano: 8 Sierpień 10, 17:26 ]

Kopalnie Odar

cz. 1

Proponuję poszukać napisu ''Moria'' ;)
http://www.speedyshare.com/files/23712437/b.zip

W końcu udało Ci się wydusić z któregoś Platina, gdzie podąża ich armia. Z niepokojem ruszyłeś w stronę rodzinnego miasta - Akwantie. Jednak 20 dróg średnich* przed Akwantiem** udałeś się już bardziej na wschód, niżeli na Północ. Napotkałeś niższe już góry, w których jak wiesz mieszkają gobliny*** i krasnale. Wiesz również że od tych pierwszych Lord Platiumus-Karon chce najpotężniejszych zbroji. |||
Po dotarciu napotkałeś grupkę krasnoludów, które powiedziały Ci, że Platius-[...] nie dostał tego czego tak chciał. Potem udał się do goblinów, które zgodziły się wykonać zbroje dla platiusów. Krasnoludy zostały zrównane z ziemią, po czym te które przeżyły porozpraszały się po okolicy. Twoi zwiadowcy poznajdowali i przekonali niektórych, żeby przejść na twoją stronę. Przybyły również posiłki od Leśnych Elfów.

* droga średnia - około jedenj mili [droga krótka - +- 1 km, droga długa +- 5 km
** Zakopane - Zakopanem, Akwantie - Akwantiem :)
*** gobliny są obdarzone w tym świecie ciut większym ilorazem inteligencji.

Gobliny

Postum

W końcu udało Ci się dowiedzieć, że Platiumus próbuje uwolnić demony żyjące w kopalniach Odar ...

Ostatnio zmieniony przez przemusio 9 Sierpień 10, 15:02, w całości zmieniany 1 raz  

Bordinio 
Moderator

Gra w: Obecnie w żadną.

Wysłany: 9 Sierpień 10, 12:19   

Pomysły naprawdę ciekawe. Pierwsza mapka wygląda fantastycznie jako minimapa. Niestety krajobraz podczas rozgrywki jest taki trochę smutny. Stanowczo za dużo kamienia użyto. Trochę tak brzydko wygląda on na wzniesieniach. Miejscami jest całkiem ładnie. Rozgrywka jest dobra, gdyż spełnienie warunku zwycięstwa nie ogranicza się tylko do wysłania wojska pod zamek, rozwalenia murów itd. Zamek jest tak stworzony, że trzeba użyć taktyki, aby go zdobyć. Tak jak mówiłem pomysł bardzo dobry, ale krajobraz miejscami kuleje. ( Krajobraz jest b. trudny, szczególnie na dużych mapach ) Mimo to ładnie wygląda na minimapie i nie jest jakiś obrzydliwy.

7,5/10

Nidor 
Burżuj

Gra w: Stronghold i Stronghold Crusader

Wysłany: 9 Sierpień 10, 12:49   

Trudne misje dlatego mi się podobają.Krajobraz bardzo ładny,fabuła też mi się podoba.Ocena:
9/10
Mam nadzieję,że nie zboczysz z kursu dobrych map.
Ostatnio zmieniony przez Nidor 11 Sierpień 10, 07:41, w całości zmieniany 1 raz  

Szeryf99 
Szlachcic

Gra w: wszystko i nic

Wysłany: 9 Sierpień 10, 13:21   

Prosta misja, krajobraz cienki, choć o wiele lepszy niż inne twoje mapy.

7/10

Nidor 
Burżuj

Gra w: Stronghold i Stronghold Crusader

Wysłany: 9 Sierpień 10, 15:25   

To Platynów ziemie więc musi być tyle kamienia.

przemusio 
Piechur

Wysłany: 9 Sierpień 10, 17:49   

Dziękuje za wyjaśnienie Nidor :-D

Hunter 
Ciężkozbrojny

Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader

Wysłany: 11 Sierpień 10, 06:10   

Misja I.

Krajobraz nie jest zły, użyłes trick'u, straasszniee dużo tych kamieni ale to jest kraina fantastyczna, a w takich może być cokolwiek ;) Poziom trudności jest, ja osobiście od razu poszedłem na zamek Platynów ;) Ale tak jest troche ciężko :P

7.5/10

DarnokOk 
Rekrut

Wysłany: 12 Sierpień 10, 14:33   

Ale się napracowałeś ;) mapy są rzeczywiście trudne ;)

A czy mnisi w 1 misji nie są za bardzo agresywni ;)

Nie wiem co mówić dalej, ale te zamki i wszystko, jednym słowem: CZAD

przemusio 
Piechur

Wysłany: 12 Sierpień 10, 14:36   

Nic nie mów tylko pisz :P
Dzięki wszystkim za oceny.
Niedługo kolejna misja, akcja będzie się toczyć w kopalniach Odar. W tych podziemiach rozpleniają się strażnicy Platynów, kiedy Platiumus próbuje uwolnić demony.

Hunter 
Ciężkozbrojny

Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader

Wysłany: 19 Sierpień 10, 15:09   

Czy zamierzasz kontynuować kampanię? Przez pewien czas nikt nic nie pisał w temacie.

przemusio 
Piechur

Wysłany: 19 Sierpień 10, 15:44   

Kontynuacja będzie, mam pół Kopalni zrobione. Będzie ta misja, wyjście z kopalni (Kopalnie Odar III) i wielka obrona [zrobione w 3/4] (Akwarie)

Odpowiedz do tematu