Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Chciałbym w tym temacie umieszczać moje mapy. Głównie będą to mapy z SH (jedynki) i z SH:C
Proszę o uczciwą ocenę! Miłej gry!
Pierwsza mapa:
"Bitwa o przełęcz"
Opis:
Lordowie, oblegający kraje arabskie, kazali Ci rozbić obóz przy potężnej, podwójnej bramie przy skalistej przełęczy. Od lat o te tereny walczyły najrozmaitsze ludy - z dwóch powodów.
Po pierwsze przełęcz jest jedynym przejściem przez skalną ścianę, dlatego wojska miejscowego Emira tak zacięcie walczą o ten teren. Inaczej, żeby zaatakować obozy lordów z północy jego [Emira] wojska musiały by pokonywać wiele mil w trudnej, pustynnej podróży. Po drugie - tam gdzie rozbiłeś obóz znajdują się dwa niewielkie, okresowe stawy - jedyne w okolicy. Emir rozpocznie z tobą zaciętą bitwę o swoje '"okno na Świat".
A cóż to?!
-Panie, zwiadowcy Emira przybywają! Musimy odeprzeć atak!
[słyszysz zza murów bram, okrzyki w nieznanym Ci języku]
-Co to miało znaczyć?
-Krzyczą "za pięć lat Emir rozpocznie inwazje!".I jeszcze coś czego nie powtórzę...
Ale nie mam czasu na rozmowy, mój Panie [łucznik biegnie w stronę murów]
Cele:
- Odeprzyj pierwszy atak Emira
- Staraj się utrzymać zamek, ponieważ za 5 lat Emir zaatakuje dość dużą siłą, by zniszczyć bramy...
- Zabij Emira, który przebywa w niewielkiej twierdzy (postaraj się zrobić jak najszybciej - zanim przyjadą posiłki ! )
Porażka:
- Bramy zniszczone, a Ty leżysz nieżywy
Porady:
- Twoim głównym środkiem utrzymania będzie kamień. Szybko zbuduj kamieniołomy !
- Do ataku na Emira użyj balist ogniowych
- Staraj się inwestować w zbrojnych. Obecnie w tej sytuacji, są bardzo elitarnymi oddziałami...
Gra w: Stronghold , SC .
Wysłany: 25 Czerwiec 10, 14:23
hmm, na początek daj może jakiś ss minimapy aby zainteresowac innych, mape spakuj w zip , i napisz do jakiej wersji crusadera zrobiles mape bo to ma znaczenie
Gra w: Twierdza Deluxe, Twierdza Krzyżowiec
Wysłany: 26 Czerwiec 10, 15:57
Dzięki z ocenę i za rady!
Rozpocząłem pracę nad kolejną mapą i skorzystam z waszych rad. I jeszcze jedno pytanie : Czy ktoś z was przeszedł do końca? Pytam bo sam przeszedłem za czwartym razem XD!
_________________ Kontakt: e-mail: usio@poczta.onet.pl Skype:Usiek01 Komórka:[T A J N E]
fax: się zgubił
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum