Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 22 Grudzień 08, 23:33 [problem] GameSpy - nie można grać
Witam. Mam problem z twierdza krzyżowiec dokładnie z Multi. Mam oryginalną grę i zainstalowanego Patcha v1.1 Mój problem jest następujący gdy łącze się przez GameSpy do gry włącza mi się i pisze "Waiting for host" i nic się nie dzieje mogę czekać 1godzinę i nic.
Mam internet 768 Kablowy, wykupione mam zewnętrzne IP i mam go rozdzielony na laptopa i ten komputer przez Router.
Proszę o szybką odpowiedz.
[Nazwa tematu edytowana - Warlike]
Ostatnio zmieniony przez Warlike 16 Wrzesień 10, 17:01, w całości zmieniany 2 razy
Jak masz neta podzielonego na dwa kompy to wtedy nie masz publicznego IP. Tutaj jest problem. Chyba że się mylę to ktoś może poprawi ale wydaje mi się że się nie mylę...
DonKamillo właśnie o to chodzi że IP publiczne działa mi cały czas jak założe serwer do CS, GTA w sampie to każdy może wejść. Mi tu jeszcze kolega mówił że SHC się jakoś inaczej łączy z serwerami przez GameSpy
Łączy się normalnie... pogrzeb w firewall... Spróbuj zagrać przez hamachi, jeśli wtedy uda Ci się połączyć to będzie dowodziło tego że jednak nie masz tego ip zewnętrznego... A jeśli masz zewnętrzne no to firewall, wersja gry.. więcej już nic mi do głowy nie przychodzi...
Właśnie o IP to mam pewność że mam publiczne ale może coś muszę ustawić w GameSpy żeby mi to działało bo w innych grach mi działa ip publiczne tylko jak w SHC chcę założyć serwer to piszę mi coś takiego:
Nie za dobry jestem z angielskiego i nie wiem za bardzo o co chodzi ale może to przez to?
Właśnie wczoraj znalazłem porty dam wam screena z nimi i zobaczcie czy wszystkie
PS. Skrót GS - GameSpy
Malcolm, tutaj dam na wszelki wypadek jeszcze screen z cmd bo może coś nie mam ustawionego w routerze bo porty wszystkie odblokowałem (Tak mi się przynajmniej zdaje )
Ostatnio zmieniony przez Qunir 23 Grudzień 08, 20:24, w całości zmieniany 1 raz
Malcolm, właśnie zobaczyłem coś bo odłączyłem internet od routera i podłaczyłem go bezpośrednio do kompa i działało. Zdaje mi się że coś musiałem źle porty odblokować ;p
GSA wymaga otwartych portow i posiadanie zewnetrznego ip
Z portami widze ze nie ma klopotow
przez radiowke masz przydzielane wew. IP
wystarczy ruterowi kazac przydzielic zewnetrzne IP
jak bede mial czas opisze jak to zrobic jest wiele sposobow
jakiej firmy masz ruter?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum