Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
No mapki ładne... Widać makerzy znani mi jak najbardziej...
Ogólnie:
Nie ma co poprawiać...
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Gra w: różne takie...
Wiek: 28 Posty: 505 Skąd: I tak nie trafisz... Medale: Brak
Wysłany: 28 Styczeń 10, 17:24
olowek napisał/a:
Czy kampania będzie kontynuowana, bo jestem ciekaw następnych mapek??
Wstawionych jest 6 mapek, zrobionych... 28 ;(
Niestety, tylko 3 na 7 osób coś robią w Teamie ...
Ehh... Wychodzi na to, że także te 3 osoby będą musiały wstawić te mapki na forum, skoro pozostała czwórka nie pracuje...
_________________ „-Ja was uczę nadczłowieka. Człowiek jest czemś, co pokonane być powinne. Cóżeście uczynili, aby go pokonać? Wszystkie istoty stworzyły coś ponad siebie; chcecie być odpływem tej wielkiej fali i raczej do zwierzęcia wrócić, niźli człowieka pokonać? […] Patrzcie, ja wam wskazuję nadczłowieka! […] Gdzież jest ten piorun, który by was liznął swym językiem? Gdzież jest ten obłęd, który by wam zaszczepić należało? Patrzcie, ja was uczę nadczłowieka. On jest tym piorunem, on jest tym obłędem!”
Nom, thompson powinien do każdej zrobić opis a nie zrobił nawet jednego. Ja nie robię do niej map bo na początku powiedziałem że będę robił mapy do kampanii sh1(następna)
Edit@
Ok źle to napisałem, ja jestem "zastępczym mapmakerem"
Gra w: SH1 HD, SHC HD, SH2
Wysłany: 24 Luty 10, 15:16
Prezentuję kolejną misję. Przepraszamy, że tak długo czekaliście. Ale mimo to czekamy na oceny z Waszej strony.
<---LINK
Zwycięstwo: Brak wroga na mapie Porażka: Całe twoje wojsko zginęło
"Bitwa nad rzeką Granik była próbą ogniową dla wojska Aleksandra. Musiało ono rozprawić się z armią, którą Perscy satrapowie utworzyli w najbardziej na zachód wysuniętych prowincjach imperium.
Persowie pod wodzą Arsitesa oczekiwali wojska Aleksandra na przeciwległym brzegu rzeki. Dowódca greckich najemników Memnon uważał, że zajmowane przez perskie wojska pozycje są bardzo korzystne."
Strategia: Nie atakuj z dwóch stron! Persowie mają zbyt silną pozycję. Utrzymuj zwarty szyk. Porady:
*Czasu nie jest zbyt dużo, ale nie atakuj od razu. Poczekaj na persów, oni zaatakują pierwsi
*Gdy odeprzesz ataki persów rusz do ataku, ale powoli. Rozsądnie użyj łuczników, kuszników, ale także machin oblężniczych, których kilka możesz zbudować na miejscu.
*Dobrze manewrój wojskiem. Wróg dysponuje dużą liczbą łuczników, więc staraj się jak najmniej narazić je na ostrzał.
Maker - ponceriusz
Testerzy - no, w sumie to chyba tylko wojownik123
Poprawki (tylko pisemne) - Kokoju
Jeszcze mała zmiana w kolorach, od teraz kolor seledynowy mają wojska zbuntowanych greków, w tym przypadku najemników (służących u persów).
_________________ Good night white pride
Ostatnio zmieniony przez ponceriusz 15 Czerwiec 10, 17:13, w całości zmieniany 3 razy
" Gdy Aleksander podbił Teby i Trację, niewiele miast greckich jeszcze mu się przeciwstawiało, jednak dwa postawiły większy opór. Były to miasta Milet i Halikarnas. Aleksander zebrał więc siły i z pomocą sił Trackich zaatakował bliższe miasto: Milet."
Zwycięstwo: brak wroga na mapie Porażka: strata całego wojska.
Strategia: zamek jest kilkuczłonowy, do jego zdobycia niezbędne będą machiny oblężnicze.
*Złącz wszystkie wojska przechodząc nimi przez kraniec mapy. Rozbitymi grupkami trudno atakować.
*Uważaj na pułapki zastawione przez wroga. Mogą one z łatwością obrócić całą twoją armię w drobny pył.
*Warto poświęcić grupę pałkarzy na rzecz zdobycia wysuniętej baszty, na którą można wprowadzić łuczników oraz kuszników i ostrzeliwać wroga.
*Rycerze są w stanie szybko przedrzeć się pod zamek i otworzyć drogę innym jednostkom.
*Uważaj, aby nie ustawiać machin oblężniczych w zasięgu ognia wroga.
*Oszczędzaj łuczników i kuszników. Najlepiej nie używaj ich podczas szturmu, lecz dopiero po oczyszczeniu wrogich wież.
Maker - Kokoju
Testerzy - Lord Smerf, ponceriusz, wojownik123
Poprawki - Lord Smerf
Jeśli ktoś także testował tą mapkę, proszę napisać, ponieważ w stosownym temacie nie znalazłem informacji na ten temat.
Ostatnio zmieniony przez Lord Smerf 6 Kwiecień 10, 17:27, w całości zmieniany 3 razy
Gra w: SH1 HD, SHC HD, SH2
Wysłany: 5 Kwiecień 10, 19:49
Lord Smerf, ja także testowałem mapę, tylko ocenę wysyłałem Kokoju na pw (dlatego, że w testowych mapach to mój post był ostatni). Wysyłałem mu też porady, które mogę Ci skopiować, choć już wstawiłeś tą mapę, więc nie wiem czy to ma sens.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum