Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Grafika: Obie gry działają na tym samym silniku graficznym. Lecz jednak SH L przebija grafike Stronghold 2. Nie tylko wyglądem ale i SH L mniej się przycina.
Ocena: Grafika
Stronghold 2 6/10 Sh L 7/10
Dźwięk: W obu grach odgłosy są ładne. Odgłosy ludzi, hołt dla nas od żołnierzy, teksty przeciwników. Dosłownie palce lizać. W SH L głosy są lepsze gdyż można słuchać hołtów nowych żołnierzy oraz okrzyków potworów.
Ocena: Dźwięk
Stronghold 2 7/10 Sh L 9/10
Grywalność: Nie ma co się rozpisywać. Stronghold 2 jest lepsze grywalnie przez więcej budynków i więcej opcji zamku. Takich jak: uczty lordowskie, tańce lordowskie, odpadki, szczury i przestępczość.
Ocena: Grywalność
Stronghold 2 9/10 Sh L 7/10
Ostateczny wynik:
Stronghold 2 22/30 Sh L 23/30
Jak widać Sh L Przebiło Stronghold 2 tylko jednym punktem. A wynik ankiety według mnie to numer czwarty. Sh L Przebija SH2.
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Ja daję 2... Jest dokładnie tak jak napisane w drugim punkcie ankiety... Po 5-ciu minutach odinstalowałem...
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Gra w: Stronghold
Wysłany: 22 Wrzesień 09, 06:01
Mój wybór padł na pozycję czwartą. Legendy pożyczyłem od kumpla, pograłem przez chwilę i mi średnio się spodobało. Później siadłem drugi raz i grałem dwie godziny ;]. Klimaty z legend mrocznych wieków może psują klimat Twierdzy, ale gra jest dużo lepsza niż SH2. Stabilniejsza, ładniejsza (chociaż silnik wygląda, jakby miał parę lat... Ale grafika najmniej ważna ) - porównując z SH2 to dzieło sztuki.
Teraz gra jest dużo tańsza, więc się zaopatrzę (podobnie jak w Warchesta, bo mi tylko Krzyżowca [również pożyczyłem i stwierdziłem, że to najlepsza Twierdza] brakuje i Legend.
ma rację poza tym są tam fajne kampanie,oblężenia itp itd a smoki nie są zbyt silne poniewaz lucznikami 20 rozwalilem smoka a glupie tez sa bo 2 rycerzy bylo podpucha.
_________________ One more block...
One more block...
One more block...
One more block...
Gra w: Twierdza Deluxe, Twierdza Warchest.
Wysłany: 12 Luty 10, 02:51
Firefly napisał/a:
Klimaty z legend mrocznych wieków
Vlad Tepesz to Mroczne Wieki?
Beznadzieja i nieudolne małpowanie serii Age of Empires, tak można skomentować decyzję o stworzeniu tego czegoś.
Age of Mythology się po części udało, to wprost przeciwnie. Koncept leży od nacji począwszy, do beznadziejnie wybranych stworzeń fantastycznych. Pomijam już idiotyczność łączenia Stronghold z fantastyką, AoE miało przynajmniej tych swoich Mnichów.
Nie, zdecydowanie Stronghold Crusader 2, nawet jeśliby to był odgrzewany kotlet, byłby lepszą opcją, ta gra to kompletne nieporozumienie.
Ja oceniłem na 3, a jeśli chodzi o Stronghold Deluxe 2 to jest bardziej realistyczna bo przecież w średniowieczu byli złodzieje, myszy itd.
Przemas lr napisał/a:
Ale czy w średniowieczu był chociaż smok? Mały smok? Nie, więc Firefly odbiło...
Ludzie a kto powiedział że w każdej twierdzy musi byc zachowany realizm.(tzn. bez jednostek specjalnych) ????
Pewnie duża część z tych osób które wybrało opcje pierwszą lub drugą z ankiety od razu skreśla tą część twierdzy gdy widzi latające smoki i wielkoludów.Inna częśc pewnie osób zagłosowała a nawet w tą gre nie grała...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum